"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 Temmuz raporunu kim engelledi?

19 Temmuz 2022, Salı 01:50
15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu Başkanı AKP’li Reşat Petek, raporun neden yayımlanmadığına dair soruya, “Onu TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a sorabilirsiniz. Veya İsmail Kahraman’a.” cevabını verdi.

Petek, Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını cevapladı. Petek, “Rapor neden yayınlanmadı?” şeklindeki bir soruya, “Onu TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a sorabilirsiniz. Veya İsmail Kahraman’a... Biz Kahraman’a teslim ettik. (Rapor) Tekemmül etti. Ama meclis genel kurulunda görüşülmedi. İşin özeti bu” diye cevap verdi.

Raporu Meclis Başkanlığı’na teslim ettiklerini, teslim ettiklerinde görevlerinin sona ermiş olduğunu, ondan öte bir şeyi Meclis Başkanının söylemesi gerektiğini ifade eden Petek, “Ben 26. dönemin milletvekiliyim. Benim dönemimde görüşülmedi. Bir dönemde rapor görüşülmezse sonraki döneme intikali diye bir şey yok” dedi. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, görüştüğü AKP üyesi eski bir milletvekilinin 15 Temmuz darbe girişimi araştırma komisyonuna ilişkin olarak da, “Komisyonun bir evresinde Elitaş devreye girdi, raporun yayınlanmaması için özel çaba sarf etti” dediğini aktardı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2215
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Said Nur

    20.7.2022 20:22:03

    O dur O diyelim.

  • Umut

    19.7.2022 10:07:00

    Ap AK isen niye bu raporu millet göremedi. Bir sürü masum insanı cezaevlerine doldurdunuz.

  • S.topuz

    19.7.2022 08:18:43

    Gerçekleri ne kadar da saklasan, gün gelir ,mutlaka su yüzüne, meydana çıkar. Ne demiş atalar? "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar ". Bekleyelim. Zaten alıştık ucuz ekmek, ucuz yağ vs kuyruklarında beklerken, beklemeye. Sabretmesinide öğrenmiş olduk bu sayede. Allah c.c yar ve yardımcımız olsun inşaallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı