"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

22 senede çiftçiyi batırdılar

27 Mayıs 2024, Pazartesi 17:00
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, CHP Niğde Milletvekili ve Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kayı köyünde domates üreticileri ile konuştu.

Üreticiler girdi maliyetlerindeki artışlar, üretilen ürünün para etmemesi ve tarlada kalması, borçlanarak üretime devam etmenin zorluklarını anlattılar.

Üreticinin para kazanması için ürününü satabilmesi gerektiğini ancak geçen sene yaşanan sorunların bu senede tekrar etmesi durumunda üreticinin kazanç sağlayamayacağını belirten üretici Kemal Özcan, “Bozum zamanında, eğer piyasa düzgün olmazsa çok sıkıntı çekiyoruz. Eğer mallarını satabilirlerse, ellerinde kalmazsa, geçen sene mesela arkadaşlar buradaki salça fabrikasına 3,5 liraya ürün verdi, sonra 1 liraya düştü, sonra da almadılar, kapattılar alımı. Dünya kadar da mal yerde kaldı” şeklinde konuştu.

Üretici Özcan, “Şimdi bu arkadaşların hepsinin en az borcu olanı 1 milyon TL. En az olanı oda. 1 milyonsa bir şey değil. Borçsuz çiftçi yok. Benim oğlanın biri okumadı, çiftçilik yapacağım dedi. 50-60 kadar malımız var, onlara bakıyorlar. Mısır ekeriz, yonca ekeriz, domates ekeriz, bunlarla uğraşıyorlar” dedi.

Ankara - Adnan Solmaz

Okunma Sayısı: 723
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • selma

    28.5.2024 14:47:51

    Evet çiftçiyi batırdılar. Hem de planlı , bilinçli olarak yaptılar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı