"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

300 bin tutuklu başka nerede var?

06 Ekim 2019, Pazar 23:48
Eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç, Özgürlük Araştırmaları Derneği’nin 5’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen dâvette konuştu.

Yaralar, hukuk ve demokrasiyle sarılır

VOA Türkçe’nin haberine göre, Kılıç’ın kürsüdeki konuşmasında, Türkiye’de siyasette yaşanan hareketliliği “bir göç hareketi” olarak yorumlaması, özgürlük ihtiyacından kaynaklı arayışlar olduğunu söylemesi ve yeni bir siyasî partiden beklentilerini sıralaması dikkat çekti. Bugün demokratik haklar alanında da ekonomide de sorunlar olduğunu anlatan Kılıç, “Bugün itibariyle 300 bine yakın tutuklu ve hükümlü barındıran başka bir ülke var mı bilmiyorum. Demokratik ve özgürlükçü bir ülkede ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilen söz, beyan ve düşüncelerin bizim ülkemizde devlet büyüklerine hakaret, terörü övme ve terörü teşvik suçları kapsamına sokularak, farklı olanların seslerini kesme aracı olarak kullanılması Cumhuriyet tarihinin kronik hastalığı olmaya devam etmektedir. Siyasî söylemleri ve eleştirileri kolayca suça dönüştürebilen yargı organların kararları maalesef sorun oluşturmaya halen devam etmektedir” dedi.

Etiketler: haşim kılıç
Okunma Sayısı: 5191
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yunus ARGUN

    7.10.2019 11:29:40

    Düşünce ve ifade özgürlüğü nedir ? Evrensel hukuk ve insan hakları açısından Türkiye de neyi ifade ediyor, devlet 15 temmuz a kadar amerikadaki şahsa emekli maaşı ödüyor ise 864 çocuk niçin tutuklu, neden temel hak ve hürriyetleri elinden alınmış, Anayasa 38. MD kapsamında bir suçları nedir ?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı