"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB Türkiye'ye yapılan maddi desteği 2020'de donduracak

11 Temmuz 2019, Perşembe 17:35
Reuters ajansı, Türkiye’nin Akdeniz’in doğusundaki sondaj çalışmaları nedeniyle Avrupa Birliği’nin aldığı kararların taslak metnini yayınladı.

Buna göre AB, Ankara ile üst düzey görüşmeler ile hava ulaşımı anlaşması müzakerelerini askıya alacak. Türkiye’ye yapılan maddi destek de gelecek yıl dondurulacak.

Taslakta, "Türkiye'nin süregelen ve yeni yasadışı sondaj faaliyetlerinin ışığında AB, Kapsamlı Hava Ulaşımı Anlaşması'na (CATA) dair görüşmeleri askıya almaya karar verdi. Ayrıca şimdiki şartlar altında yüksek düzey toplantılara devam edilmemesine karar verildi" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca Avrupa Komisyonu'nu önerdiği maddi desteği kesme kararı da benimsendi.

Buna göre, taslak metin kabul edilirse Türkiye'ye üyelik görüşmeleri sürecinde AB tarafından verilen destek 2020 yılında kesilecek. Ayrıca Avrupa Kalkınma Bankası’ndan da Türkiye’ye verdiği borç ve kredileri gözden geçirmesi istenecek.

Etiketler: AB, Türkiye, maddi destek
Okunma Sayısı: 1583
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    11.7.2019 21:50:58

    Biz petrol ve dogalgazi bulalim yillik 30 milyar cari acigi kapatalim. AB nin yardimina ne hacet!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı