"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Abdullah Gül sergi açtı

12 Kasım 2015, Perşembe 17:41
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Süleyman Gündüz'ün Yeni Hünkar Kasrı'ndaki "Kudüs" konulu fotoğraf sergisini açtı.

Gül, burada yaptığı açıklamada, Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi olduğuna dikkati çekerek, Kudüs'ü neredeyse sokak sokak bildiğini anlattı.

Zeytin Dağı'ndan güneşin doğuşunu defalarca izlediğini anlatan Gül, "Ama Kudüs'e her gittiğimde 'Buraya bir daha gelmeyeceğim' demişimdir. Çünkü, bugün orada yaşananlar hepimizin yüreğini dağlıyor. O acıyı da yerinde görmemek için hep öyle demişimdir. Kudüs, bizim himayemizde olduğu dönemlerde huzur içinde olmuştur. Maalesef şimdi dünyanın acı merkezidir" dedi.

Gündüz ise Kudüs'ün Müslümanların elinden 98 yıl önce çıktığını hatırlatarak, bu serginin İstanbul'da açılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Kudüs'ün bütün insanlık üzerinde etki bırakacak kadar önemli bir şehir olduğunu dile getiren Gündüz, "Kudüs, çok tanrılı inanç anlayışını yerle bir etmiş olan isyancı kimliğe sahip olan bir şehir. Kudüs, Sezai Karakoç'un dediği gibi 'Tanrı şehridir' ve bütün insanlığa aittir. Kudüs sokaklarında dolaştığımızda ya bir peygamberin eline dokunursunuz ya da bir peygamberin ayak izine basarsınız. Orada peygamberlerin getirdiği vahiyler konuşulur" ifadelerini kullandı.

Sergi 27 Kasım'a kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

AA

Okunma Sayısı: 1860
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı