"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AGİT: Türkiye'de gazetecilerin gözaltına alınması endişe verici

02 Eylül 2019, Pazartesi 15:48
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Medya Özgürlüğü Temsilcisi Harlem Desir, Türkiye'de bazı illerdeki belediye başkanlarının görevden alınması sonrası yapılan gösterileri takip eden gazetecilerin gözaltına alınmasından dolayı endişe duyulduğunu dile getirdi.

"Gazetecilere özgürce çalışma ortamının her koşulda sağlanması gerekir ve hiçbir haberci işini yaptığı için hapse girmemelidir" ifadeleri kullanılan açıklamada Mezopotamya Haber Ajansı muhabirleri Ziyan Karahan, Ahmet Kanbal, Mehmet Şah Oruç ile Jinnews muhabirleri Yelda Özbek, Rojda Aydın, Nurcan Yalçın ve Halime Parlak'ın 19-20 Ağustos tarihlerinde Diyarbakır ve Mardin'de gözaltına alınmaları ve ardından serbest bırakılmaları ile ilgili gelişmelere yer verildi.

Bu isimlerin yanı sıra Özgür Gelecek gazetesi muhabiri Taylan Özgür Öztaş ve Etkin Haber muhabiri Tunahan Turhan'ın da 22 Ağustos'da İstanbul'da gözaltına alındığı, benzer şekilde Evrensel Gazetesi çalışanı Ayşegül Tezören'in de İstanbul'daki evinden 20 Ağustos'da alındığı ve daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları belirtildi.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1527
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı