"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aileler de açlığa mahkûm ediliyor

14 Kasım 2018, Çarşamba 00:45
Prof. Dr. Atilla Yayla, Yeniyüzyıl’daki “Sağlıkçı personelin çalışma hakkı” başlığıyla kaleme aldığı yazısında sağlıkta şiddet kanun teklifini eleştirdi.

KHK'lılar SGK ile anlaşmalı hastanelerde çalışabilecek

KHK ile kamuda işten atılan sağlık personelinin, değil devlet hastanelerinde, devletin kontrolündeki SGK’yla sözleşmesi olan hastanelerde dahi çalışmasının önü kesilmek istendiğine dikkati çeken Yayla, “Hastanelerin yaklaşık % 95’i SGK ile sözleşme yapmış olduğu için bunun fiilî sonucu KHK ile atılan hiçbir doktorun çalışamaması olur” ifadelerini kullandı. Sağlık personelinin çalışma ve mesleklerini icra etme haklarının ellerinden alınmasının yanlış olduğunu vurgulayan Yayla, “Bu haksız ve adâletsiz tutum insan haklarına aykırı. O kadar ki, bazı durumlarda, bu aykırılık o kimselerin hayat hakkına saldırıya dönüşebilecek kadar vahim bir hâl alabilir” dedi. Yayla, Meclis’te görüşülmekte olan kanun teklifinde bu hususlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek “Bir kişinin mesleğini icra etmesine izin vermemek sadece o kimseyi değil onunla birlikte çoluk çocuğunu da bir anlamda açlığa mahkûm etmek demektir” şeklinde ifade etti.

 

Etiketler: atilla yayla
Okunma Sayısı: 5965
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı