"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avrupa Konseyi, Türkiye için resmi bildirimde bulundu

03 Aralık 2021, Cuma 13:36
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, dünkü oylama sonucu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararı uyarınca iş insanı Osman Kavala’yı tahliye etmeyen Türkiye için ihlal sürecinin ilk aşamasını başlatmasının ardından Ankara’ya resmi bildirimde bulundu.

Bu resmi bildirimde, Ankara'nın sorumluluklarını yerine getirmeme konusunda ısrar etmesi halinde ihlal sürecinin ikinci aşaması olarak Avrupa Konseyi’nin Türkiye’yi toplu şekilde AİHM’e şikayet etme niyetinde olduğu uyarısı yapıldı.

AİHM’in bu konuda Türkiye’yi suçlu bulması halinde üyeliğin veya oy hakkının askıya alınması da içinde olmak üzere Ankara aleyhine yaptırımlar gelebilecek. Bununla birlikte Avrupa Konseyi yetkilileri bu sürecin 8 ay sürebileceğini belirtiyor.

Yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Konseyi’nin 2 Şubat’ta yapacağı toplantıda Türkiye’yi toplu halde AİHM’e şikayet etme kararını gözden geçireceğini belirtilerek, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 46 maddesi uyarınca Ankara’ya en geç 19 Ocak tarihine kadar gönderilen bildirime yanıt vermesi istendi.

Bu tarihe kadar Türkiye Kavala’yı serbest bırakmadığı takdirde Bakanlar Komitesi, ikinci bir oylama yapacak ve üyelerin üçte ikisinin “evet” demesi halinde toplu halde Ankara AİHM’e şikayet edilecek.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1702
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hasan

    4.12.2021 19:17:07

    Osman Kavala ya hakkı neyse verilsin. AB nin neden bir veya iki kişinin haklarını konuşup durduğunu anlamak zor. Oysaki onbinlerce büyük hak ihlali var. Samimi olmayan bir şeyler var ama nedir göreceğiz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı