"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Barajlar Kralı’nın GAP sevdası

15 Nisan 2018, Pazar
Hürriyetçi Demokratlar Demirel’i unutmadı.

DYP Gençlik Kolları’nda faaliyet göstermiş, Demirel’in rahle-i tedrisatından geçmiş demokratların oluşturduğu Hürriyetçi Demokratlar Platformu, dün Şanlıurfa’da ‘3 Nisan Demirel ve GAP Günü’nü kutlamak için bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Hürriyetçi Demokratlar Platformu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı, GAP’ın Demirel için bir sevda olduğunu ve ülke kalkınması açısından da önemi büyük olan bu projenin değerinin günümüzde daha iyi anlaşıldığını dile getirdi. Süleyman Demirel’in tarihimizde büyük önemi olduğunu belirten Dağıstanlı, Süleyman Demirel, Türk Siyasî hayatında olmazsa, Türk siyasî tarihi eksik kalır. Süleyman Demirel demokrasi tarihinde olmazsa, demokrasi tarihi eksik kalır. Süleyman Demirel kalkınma tarihi içinde olmazsa, kalkınma tarihi eksik kalır. Türk sanayileşmesi içinde olmazsa, sanayileşme tarihi eksik kalır” diye konuştu. Dağıstanlı, “Platform olarak hürriyet ve demokrasi arıyoruz. Ülkemizin birlik ve dirliği için yollardayız. Bu- gün “Peygamberler Şehri” Şanlıurfa’dan “Ses ver Türkiye!” diyoruz” dedi.

İlhamını Türk kadınının çektiği çileden aldı

Konuyla ilgili grafiker sanatçısı Abdullah Sevgili, Süleyman Demirel’in 3 Nisan 1977’de Urfa Tünelleri’nin temellerini atarak Güneydoğu Anadolu Projesi’ni (GAP) başlattığını hatırlattı. GAP’ın Demirel’in kendi deyimiyle, ‘ilhamını Türk kadınının çektiği çileden’ aldığı dev bir proje olduğunu belirten Sevgili, “Kurumuş buğday tanesinin peşinden giden Çoban Sülü GAP’ın mimarıydı... Fırat ile Harran’ın düğününü yapan, yöreye ‘yedi küpeli gelin’ armağan eden Demirel’in ve sevdası GAP’ın günü bugün...” ifadelerini kullandı.

Etiketler: süleyman demirel, gap
Okunma Sayısı: 4355
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı