"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Beddua yetmez, terörle mücadele şart!

06 Temmuz 2016, Çarşamba
Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen terör haberleri durmak bilmiyor. Bayram arifesinde bir acı haber de Suudi Arabistan’dan geldi. Olaya tepki gösterenler, “Medine’ye saldırı İslâm’a Karşı İslâm savaşıdır!” dedi.

Suudi Arabistan’ın kutsal kenti Medine’de, Mescid-i Nebevi yakınındaki güvenlik noktasında ve Katif kentinde bombalı saldırılar düzenlendi. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı saldırılarda 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırıya dünyadan ve Türkiye’den tepkiler yağdı. Terörle mücadele etmek yerine kabullenip ‘lanet okumakla’ yetiniyoruz diyen vatandaşlar siyasilere seslendi. 

Mescid-i Nebevi’de şiddetli sarsıntı

Patlama sonrası olay yerinden dumanlar yükseldiği görülürken, olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Olay ile ilgili resmi makamlardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, patlama nedeniyle Mescid-i Nebevi’de şiddetli sarsıntının meydana geldiği, olay sonrasında bölgeden dumanların yükseldiği ifade edildi. 

Acilen önlem alınmalı 

Acilen önlem alınmalı - Yazar Yusuf Kaplan sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda, “Medine’ye saldırı İslâm’a Karşı İslâm savaşıdır! Kitleleri İslâm’dan uzaklaştırmak hormonlu Müslümanlar icat etmek istiyorlar Tezgâh bu!” dedi. Terör olayının Mescid-i Nebevi yakınlarında olmasından üzüntü duyan vatandaşlar da, “o bomba evimde patlasaydı da yine de seni rahatsız etmeselerdi ya Resulullah…” diyerek tepkilerini dile getirdi. Dünyayı saran terör olaylarından endişe duyduklarını belirten vatandaşlar da “acilen önlem alınmalı, lanet okuyup beddua etmekle yetinmemeli ve terörle mücadele edilmeli” dedi. 

Okunma Sayısı: 2129
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı