"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bugün Haliç Kongre Merkezi'nde buluşalım

16 Nisan 2016, Cumartesi 15:40
Üstad Bediüzzaman Said Nursi, vefatının 56. yılında İstanbul’da "İnsanlığın saadet anahtarı: “Doğru İslamiyet” konulu panelle anılacak.

Risale-i Nur Enstitüsü ve Köprü Dergisi’nin organize ettiği “İnsanlığın Saadet Anahtarı: Doğru İslâmiyet” konulu panel, 17 Nisan tarihinde saat 14.00’te Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Ahmet Battal yöneticiliğinde gerçekleştirilecek olan panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Sedat Laçiner, Prof. Dr. İbrahim Özdemir ve Kazım Güleçyüz katılacak.

İslam dünyasının ve ülkemizin son yıllarda yaşadığı büyük problemlerin masaya yatırılacağı panelde terör, fakirlik, geri kalmışlık, istibdat ve iç savaşlar gibi problemlerin sebepleri ve çözüm önerileri konuşulacak. Risale-i Nur Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada İslam dünyasının İslâm’ın özünü ifade eden barış, hürriyet, adalet, ahlak ve fazilet değerleriyle nasıl bezeneceği ve çeşitli problemlerle boğuşan insanlığa hangi metotlarla nasıl katkı sağlayacağı sorusunun son günlerin en çok tartışılan konular arasında yer aldığı dile getirildi.  

Gelinden noktada Bediüzzaman Said Nursî’nin “doğru İslâmiyet ve İslâmiyet’e layık doğruluk” şeklinde formüle ettiği İslâm ahlak ve akaidinin doğru bir şekilde hayata aktarma pratiği hürmet, muhabbet, hürriyet-i şeriye, hak, adalet, müsbet hareket, ahlak ve fazilet gibi Kur’ânî kavramların anlaşılması ve hayata aktarılması açısından önem kazandığının vurgulandığı açıklamada yeni değerler manzumesine ihtiyaç duyan insanlığa bir katkı sağlamak maksadıyla panelin tertip edildiği ifade edildi. 

11. Risale-i Nur Kongresi’nin de aynı konuyla gerçekleştirileceğine dikkat çekilen açıklamada İslâm aleminin Batı ile ilişkileri, din –siyaset- devlet ilişkileri, Türkiye’nin terör problemi ve terörle özdeşleştirilen bir İslâm algısı gibi hususların bu panelde konuşulacağı ifade edildi. 

KONUŞMACILAR

Toplumsal ve Sosyal Araştırmalar Kurumu Üyelerinden Prof. Dr. Sedat Laçiner “Terör Kıskacındaki Türkiye” konusuyla panele katkı sağlayacak. Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Özdemir “İslam’ı Doğru Anlama Sorunu”nu, Yeni Asya Gazetesi Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz de “Bediüzzaman’a Göre Müsbet Hareket”i konuşacak. Panelin yöneticiliğini ise Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Battal yapacak.  

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 10185
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman KOÇAK

    13.4.2016 11:56:44

    CENABU HAK MUVAFFAK ETSİN....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı