"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi sınavından geçiyoruz

08 Nisan 2019, Pazartesi 23:00
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonrası yaşananları değerlendirerek, YSK’ya hukuk ve demokrasi çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da seçim sonuçlarına yapılan itirazlara ilişkin, “Olay artık bir büyükşehir belediye başkanının seçilip seçilmeme olayı olmanın ötesine taşmıştır. Bu bir demokrasi olayıdır. Ya demokrasiden, demokrasinin kalıcılığından yana tavır alınacak ve karar verilecektir veya demokrasi yargıçlar eliyle katledilecektir” dedi. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi’nde Genel Başkan Meral Akşener’i ziyaret etti. seçim sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, siyasi otorite yargının üstünde baskı kurmasın diye konuştu. Bu süreçte en önemli nokta nedir? Adalet ve İçişleri Bakanının ellerinin seçim çuvallarında olmasıdır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, AK Parti’nin Genel Başkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı oturup gizli bir toplantı yapıyorlar. Ne için?” diye soran Kılıçdaroğlu, bunun seçimle ilgili bir toplantıysa suç olduğunu söyledi.

Her türlü baskıyı kuruyorlar

İçişleri, Ulaştırma ve Adalet bakanlarının “siyasi otorite yargının üstünde baskı kurmasın” diye eskiden seçimden önce istifa ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şimdi her türlü baskıyı kuruyorlar. Benim, YSK’nin saygıdeğer yargıçlarından istediğim, elinizi vicdanınıza koyacaksınız, ıslak imzalı tutanakların tamamını önünüze koyacaksınız ve oturup karar vereceksiniz. Yarın çocuklarınızın, diğer hakim arkadaşların yüzüne bakacaksınız. Seçim yapıldı, yukarıdan aşağı seçiyorlar Ekrem İmamoğlu, aşağıdan yukarı seçiyorlar İmamoğlu, hadi bir daha seçelim, yine Ekrem İmamoğlu, doğudan batıya seçelim İmamoğlu, batıdan doğuya seçelim o da Ekrem İmamoğlu. ‘38 ilçede yeniden sayım’. Ne için yeniden sayım? Bir makul gerekçe lazım. O nedenle YSK’nin saygıdeğer üyelerine büyük görev düşüyor. Bu görev sadece Türkiye için değil, bu olay CHP, Saadet, İYİ Parti, AK Parti olayı değil, bu olay bir demokrasi olayıdır. Olay artık bir büyükşehir belediye başkanının seçilip seçilmeme olayı olmanın ötesine taşmıştır. Bu bir demokrasi olayıdır. Ya demokrasiden, demokrasinin kalıcılığından yana tavır alınacak ve karar verilecektir veya demokrasi yargıçlar eliyle katledilecektir.”

Millet sandıkta sağlam bir tokat atar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Türkiye’de 1950’den itibaren sandıkta milli iradenin tecellisi için bir birikimin sağlandığını belirtti. Erdoğan’ın sözlerine tepki göstererek, “Buradan kendisini uyarmak isterim, 15 bin oy yeterlidir kazanmak için. Halbuki ortağının deyimiyle bir oy fazlayla seçim kazanılır” diyen Akşener, şu görüşleri dile getirdi; “Bu millet kendi iradesiyle alay edeni, kendisinin iradesini sorgulayanı ve tekrar vesayetle mücadele ettiğini iddia edip arkasında durduğu politikacıların kendi vesayetlerini oluşturmaya kalkıştığını gördüğü zaman gerçekten sandıkta sağlam bir tokat atar. Biz, milletimize demiştik ki bu kibir abidelerinin dilini, tavrını değiştirmek için kulağını çekin. Bu sefer o kulağı sandıkta koparır. 4-4,5 yıl sonra Sayın Erdoğan bu milletin tartısına geçecektir. Dolayısıyla AK Parti kazanıncaya kadar seçim yenilenmesi ancak Güney Amerika ve Afrika diktatörlüklerinde olur.”

Hukukun, adaletin, Kanunun dışına çıkmayın 

İYİ Parti’nin bütün itirazlarının reddedildiğini, Saadet Partisine cevap bile verilmediğini, CHP’nin çok az bir itirazına “evet” denildiğini, AKP’nin hangi itirazı varsa onların kabul edildiğini belirten Akşener, “Sayın Erdoğan’a bir uyarım, çağrım daha var, kibir abidesi olan teşkilatlarınız, gönlünü gökyüzüne çıkarmış arkadaşlarınız bedel ödeme korkusuyla çok heyecanlı görünüyor. Bu heyecanlı arkadaşlarınıza lütfen gem vurun. Türkiye eğer tersine bir durumla karşılaşırsa demokrasi perdesini kapatır. YSK hakimlerine sesleniyorum, torunlarınızın ve çocuklarınızın yüzüne bakabilir halde olun. Hukukun, adaletin, kanunun dışına çıkmayın” dedi.

Okunma Sayısı: 1754
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı