"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Diyarbakır'da kirli bir tezgah sergileniyor

10 Haziran 2015, Çarşamba 09:49
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da kirli bir tezgah sergilendiğini ve iç çatışmanın tetiklenmek istendiğini açıkladı.

Demirtaş, Diyarbakır'da üç kişinin hayatını kaybettiği olayı twitter üzerinden değerlendirdi. Demirtaş, “Diyarbakır'da kirli bir tezgah sahneleniyor. İç çatışmayı tetiklemek istiyorlar. Bütün Partiler sabırla ve ortak akılla hareket etmelidir. Siyasi sorumluluk sahibi olanlar diyalogla bu tür tezgâhları boşa çıkarabilecek olgunlukta davranmalıdırlar. Sokakta karşı karşıya getirme senaryolarına karşı herkes bilinçle hareket etmeli ve sokaktan çekilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Sahte hesaplar üzerinden sosyal medyayı tahrik için kullananlara riayet edilmemesini vurgulayan Demirtaş, “İntikam ve kin kusan hiç kimse iyi niyetli olamaz” dedi.

Demirtaş ile Yüksekdağ, Aytaç Baran'a saldırıyı kınadı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın Diyarbakır’da bir silahlı saldırı sonucu vefat ettiği olayı kınadı. Açıklamada, "Halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışan hiç bir anlayışa prim verilmemesini diliyoruz.” denildi.

Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, ortak yazılı açıklamasında Aytaç Baran'ın Diyarbakır’da bir silahlı saldırı sonucu vefat etmesinden büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Saldırıyı açıkça kınadığımızı, lanetlediğimizi belirtiyoruz. Saldırıda katledilen Aytaç Baran'a Allah'tan rahmet, Yeni İhya Der camiasına ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Saldırının sorumlularının hiç bir tereddüte yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışan hiç bir anlayışa prim verilmemesini diliyoruz.” dedi.

Okunma Sayısı: 2346
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı