"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dr. Tahsin Tola’yı rahmetle anıyoruz

25 Mayıs 2019, Cumartesi
Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin talebelerinden biri olan Dr. Tahsin Tola’yı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz.

Bediüzzaman’ın “Nurlar’ın intişarı ve maslahatı namına siyasete giren bazı kardeşler” ifadesinde kastettiği şahıslardan biri olan Dr. Tahsin Tola, 23 Mayıs 1983 tarihinde vefat etti. O, Demokrat Parti’den milletvekili olduğu sıralarda Bediüzzaman’ı Isparta’daki evinde ziyaret etmişti. Said Nursî, Afyon mahkemesinin beraatle sonuçlanması sonrasında, Tahsin Tola’yı Başbakan Adnan Menderes’e gönderdi. Selâmlarını iletmesini ve Risâle-i Nur’un neşrine destek vermesini istedi.

İstanbul – Yeni Asya

Okunma Sayısı: 2342
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı