"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emek Treni yolcuları kardeşleriyle buluştu

27 Mayıs 2015, Çarşamba
İstanbul-Sarıyer’deki Tuncay Artun İMKB İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri, Soma felâketinde vefat eden maden şehitleri için yazdıkları kitabın geliriyle aldıkları oyuncak ve kırtasiye malzemelerini yetim çocuklara bağışladılar.

Tuncay Artun İMKB İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri, Soma felâketinde vefat eden maden şehitleri için yazdıkları kitabın gelirini yetim çocuklara bağışladılar.

Somalı çocuklara oyuncak ve okul gereçleri alan 4-D sınıfı öğrencileri, Soma’da kardeşleriyle kucaklaştı. Sarıyer Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otobüsle yola çıkan öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Bagajını tıka basa oyuncak ve okul malzemesiyle doldurdukları otobüsle gece yarısı çıktıkları uzun bir yolculuğun ardından sabah saatlerinde Soma’ya ulaşan Emek Treni’nin minik yazarlarını Soma Gar Meydanı’nda Soma Zaferspor Kulüp Başkanı Hakan Arslancan karşıladı. Arslancan, sınıf öğretmenleri Nebat Bukrek önderliğindeki çocuklar ve ailelerinden oluşan kafileye sabah kahvaltısı ikram edip kulüp tesislerini gezdirdi.

Sarıyer Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otobüsle yola çıkan öğrenciler, bagajını tıka basa oyuncak ve okul malzemesiyle doldurdukları otobüsle gece yarısı çıktıkları uzun bir yolculuğun ardından Soma’ya ulaştı. Oyuncak hediyelerini alan minik çocukların heyecanı görülmeye değerdi.

ŞEHİTLİKTE DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Akabinde, maden faciasında vefat eden 301 madencinin 39’unun ebedî istirahatgâhları olan şehitliği ziyaret eden öğrenciler, yanlarında getirdikleri karanfilleri mezar taşlarına bırakırken oldukça duygulandı. Şehitliğin ardından Bayat Köyü’ne giden kafile, Soma Maden Ocağında birlikte şehit olan ikiz kardeşler Süleyman ve İsmail Çata’nın sene-i devriyesi sebebiyle verilen hayır yemeğine katıldı. Şehitlerin hüzünlü ailesine başsağlığı dileyen Tuncay Artun İlkokulu öğrencileri, buradaki çocuklara da oyuncak ve kırtasiye malzemesi hediye etti. Otobüsün giremediği köylerden kendi araçlarıyla ana yollara gelen köy öğretmenlerine oyuncak kolilerini teslim eden çocuklar, köydeki kardeşlerine de selâm ve sevgilerini gönderdi. Sedat Serdar / Manisa

Okunma Sayısı: 1753
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı