"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vize ret oranı % 16’yı gördü

17 Mayıs 2024, Cuma 17:37
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Avrupa Komisyonu’nun yayımladığı son Schengen vize istatistiklerine dair kaygı verici verileri kamuoyuyla paylaştı.

Bağlıkaya’nın açıklamalarına göre, Türk vatandaşlarının 2019’da yaşadığı vize başvuru ret oranı, 2023’te ciddi bir artış göstererek yüzde 16,1’e yükseldi. Bu durum, Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine olan seyahatlerinde karşılaştıkları zorlukları bir kez daha gündeme taşıdı. Türk vatandaşlarının vize başvuru ret oranının Çinli başvuru sahiplerinin üç katı olduğuna dikkat çekti. Yaz dönemi yaklaşırken yurt dışı seyahate gitmeyi düşünen vatandaşların planları, vize engeline takılıyor. İtalya’nın randevuları haziran ayı sonuna kadar kapalıyken, ilk kez ABD vizesine başvuracak vatandaşlara ancak 2025 yılının eylül- ekim dönemine randevu veriliyor. Bağlıkaya, bu durumun artık bir insanlık sorunu haline geldiğini ve Türk hükümetinin ve yetkililerinin bu konuya müdahale etmesi gerektiğini belirtti. Son olarak, seyahat acentelerinin bu süreçten olumsuz etkilendiğini ve sorunun bir an önce çözülmesini umut ettiğini dile getirdi. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 872
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı