"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Engeller kalktı Kürtçe'nin kullanımı arttı

13 Şubat 2015, Cuma 14:41
Kürtçe'nin önündeki engellerin kaldırılması için yapılan yasal düzenlemeler, hayatın her alanında kullanılmasına imkan sağladı.

Anadilde kurs, yayın ve eğitimin önünü açan yasal düzenlemelerin yanı sıra sosyal ve kültürel alanda atılan adımlarla artık iş yerleri, yas evleri, lokantalar ve sokaklardaki tabela, afiş ve bilboardlardaki tanıtımlarda Türkçe'nin yanında Kürtçe ifadeler de yer alıyor.

Vatandaşlar Kürtçe'yi özgürce konuşabilmenin, iş yerlerinde, sokaklarda, taziye evlerinde, lokantalarda anadillerinde tanıtım yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bölgede iş yerlerinin girişine asılan "Hoş geldiniz" tabelasında "Hün Bi Xerhatın", eczanede, "Dermanxane", semt pazarında "Bazara taxe" gibi aynı anlamı taşıyan Kürtçe ifadeler de yazılıyor.

Özellikle sigara içmenin yasaklandığı alanlarda Kürtçe yazılı uyarılar da dikkati çekiyor. Böylelikle Kürtçe'nin her alanda kullanılmasıyla Türkçe bilmeyen vatandaşların yer, yön, adres ararken yaşadığı sıkıntı da büyük ölçüde aşılmış oldu.

AA

Okunma Sayısı: 938
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mahmut demirkollllu

    13.2.2015 19:35:08

    TC nde nüfus cüzdanı alan herkes Türkçeyi öğrensin artık.Kansi uyduruk dilini yaşatırsa yaşatsın mahallesinde..Bu ülkede kürtçeden ve TÜRKceden başka dille yazı yazan konuşan bölgelerimizde var.Herkes kendine göre işyeri,şehir adı cadde sokak kullanırsa iş çorbaya döner.Ülkede eyaletler veya devletler yok.Farkli dilde tabelalar yazmak ilkellik ve cehalettir.Bu türkçe bilmeyenlerin türkçe öğrenmesini engellemektir.Buna devlet aydınlar siyasiler fırsat vermemeli.Kürtçeyi başka ülkede sokaklara yazsınlar ana burada olmaz.Burası sözde kürdistan değil..Apocular güneydoğuda eitimi önleyerek halklarını medeniyetten mahrum ettiler.Kürt kardeşlerimize pkk nın çok yönlü ihaneti var.Kürtleri cahil fakir zavallı duruma sokmaya çalışan kandilin yobazları,haydutları,aymazları kat,illeri öküzlerine artık fırsat verilmemesi lazım.Yoksa kürt kardeşlerimizin hayatı berbat olarak devam eder.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı