"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hürriyet yolcuları ülkeyi demokrasiyle tekrar buluşturacak

16 Mayıs 2024, Perşembe
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “‘Hürriyet yolcuları’nın sahip olduğu azim ve inançla ülkemizi yeniden demokrasi ile buluşturacağımıza eminiz” dedi.

MEHMET KARA - ANKARA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal,  14 Mayıs 1950 seçimlerinin yıldönümünde açıklamalarda bulundu. Uysal, şunları söyledi: “Milletimizi kendi egemenlik hakları ile buluşturan, demokrasiyi iktidara taşıyan 14 Mayıs 1950 Seçimleri’nin yıl dönümü, biz Demokratlar için #DemokrasiBayramı bugün. Tam 74 sene önce “hürriyet yolcuları”nın Türkiye için hayal ettikleri geleceğe adım atıkları günün yıl dönümünde, bir taraftan demokrasi için ölüme yürüyen Demokrasi Şehitlerinin hatırası diğer taraftan da demokrasinin bugün geldiği noktayı düşününce buruk bir bayram geçiriyoruz. Ancak burukluğumuzun en önemli nedeni kuşkusuz Bayar’dan Menderes’e, Özal’dan Demirel’e ‘demokrasi’ için hayatını vakfetmiş olanların bu Aziz Millet ve Memleket için hayalini kurdukları geleceğe, hayata erişememiş olmak!”

Demokrasinin haline üzülüyoruz

“Demokrasinin mevcut halini düşününce bir kutlamadan ziyade anma günü. Üçüncü Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız Merhum Celal Bayar’ın ifadesiyle ‘milletimizin kaderine hakim olduğu’ gün olan 14 Mayıs 1950 Seçimlerinden bu yana ve özellikle son 21 yılda Türk Demokrasi tarihi ancak ve ancak kaybı tazmin etmeye dönük bir gayretten ibaret hale geldi. Türk demokrasi tarihinde Tanzimat’tan beridir denenen, lakin çeşitli sebeplerle vakıf olunamayan ‘demokrasiye geçiş’ teşebbüslerinin başarılı olduğu, ‘bir devre son verilen ve başka bir devrin açıldığı’ o müstesna günün yıldönümünde adına ‘demokrasi’ diyemeyeceğimiz bir siyasi iklimde bulunmanın üzüntüsü içindeyiz.”

Millet bu iktidarla kazandıklarını kaybetti

“Cumhuriyet rejiminin demokrasi ile gelişeceği ve tamama ereceği bilinci, cumhuriyetin temel dayanaklarından hakimiyet-i milliye ve istiklal-i tamme ilkesinin demokrasi ile varlık bulacağı inancıyla verilmiş büyük bir mücadelenin neticesinde haklarına, hürriyete kavuşan Milletimiz, son 21 yılda iktidarın yaptıkları ve reva gördükleri ile kazandırdıklarını kaybetti. O gün ve sonrasında Milletin kazancını kendi adına kayıp sayanların türlü girişimleri ile demokrasi sakatlandı. Bugün, #14Mayıs1950 Seçimlerine girilen süreçte olduğu gibi bir sürecin bizatihi içindeyiz. Ancak “Hürriyet yolcuları”nın sahip olduğu azim ve inançla ülkemizi yeniden demokrasi ile buluşturacağımıza eminiz.”

Okunma Sayısı: 1655
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    22.5.2024 15:03:04

    "[Ehemmiyetli bir hakikat ve Demokratlarla Üniversite Nurcularının bir hasbihalidir.] Şimdi milletin arzusuyla şeair-i İslâmiyenin serbestiyetine vesile olan Demokratlar, hem mevkilerini muhafaza, hem vatan ve milletini memnun etmek çare-i yegânesi; ittihad-ı İslâm cereyanını kendine nokta-i istinad yapmaktır. Eski zamanda İngiliz, Fransız, Amerika siyasetleri ve menfaatleri buna muarız olmakla mani olurdular. Şimdi menfaatleri ve siyasetleri buna muarız değil; belki muhtaçtırlar. Çünki komünistlik, masonluk, zındıklık, dinsizlik; doğrudan doğruya anarşistliği intac ediyor. Ve bu dehşetli tahrib edicilere karşı, ancak ve ancak hakikat-i Kur'aniye etrafında ittihad-ı İslâm dayanabilir. Ve beşeri bu tehlikeden kurtarmağa vesile olduğu gibi, bu vatanı istila-yı ecanibden ve bu milleti anarşilikten kurtaracak yalnız odur. Ve bu hakikata binaen Demokratlar bütün kuvvetleriyle bu hakikata istinad edip komünist ve masonluk cereyanına karşı vaziyet almaları zarurîdir." Emirdağ-2 - 24

  • S.topuz

    22.5.2024 14:58:26

    ..."Bu mes'elenin gayet sinsi ve gayet gizli hakikatı şudur: Üstadımız manen ve maddeten Demokrat Parti'ye yardım için talebelerini hafifçe teşvik etmişti. Bunu Halk Partisi'nin muannid müstebidleri anladıkları için, manasız bahane ile habbeyi kubbe yaparak bu muameleyi yaptılar. Yoksa her tarafta bu kitablar posta ile alınıp veriliyor ve buraya da İstanbul'dan, başka yerlerden geliyor ve ilişilmiyordu. Bu vaziyet çok dessasane ve ümid edilmeyen bir plândır." Risale-i Nur Külliyatı Emirdağ-2 - 22

  • Necmi TORUN

    22.5.2024 14:33:39

    Lâf değil,icraat,gayret,azim istiyoruz. Hani nerede? Ne zaman?

  • Vasfi Akçetin

    17.5.2024 12:35:13

    Uyuyan bir genel merkez.Anadolu'da gözleri genel merkezde bir hareket bekleyen binler,on binler.Yahu öksüz yetim bıraktınız milyonları...AKP karşısında kolay çözülmenin yolu,12 Eylül'den sonra demokratlarla-nurcuların aynı zamanlama ile parçalanmasından geçiyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı