"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hacca giderken bunlara dikkat!

24 Ağustos 2015, Pazartesi 11:14
Türkiye’den her yıl binlerce Müslüman hac görevini yerine getirmek için Suudi Arabistan’a gidiyor.

Delüks ve lüks hac-umre turlarının güvenilir ismi Vizyon Turizm, hacı adaylarının görevlerini rahatça yerine getirebilmeleri ve sağlık yönünden herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için önemli tavsiyelerde bulunuyor. Vizyon Turizm, haccın turistik bir seyahat olmadığına dikkat çekerek hacı adaylarının fikren ve bedenen hazır olmalarının önemine işaret ediyor.

Hac döneminin yaklaşmasıyla birlikte, hacı adayları için de tatlı bir telaş başladı. Adayların Türkiye’den başlayacak yolculuklarında, Mekke ve Medine’de hac görevini yerine getirirken birçok konuya dikkat etmeleri gerekiyor. Adayların ibadetleri sırasında sorun yaşamamaları konusunda tavsiyelerde bulunan Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş, ön hazırlığın önemini ve hacı adaylarını nelerin beklediğini anlattı.

“Turistik bir seyahat değil” 

İslam âleminin en önemli ibadetini özenle gerçekleştirmek gerektiğini söyleyen Memiş “Hacı adaylarımız her şeyden önce hac yolculuğunun ticari ya da turistik bir seyahat değil, bir ibadet yolculuğu olduğunu bilmeli ve bütün varlığıyla bu kutsal yolculuğu en iyi şekilde değerlendirmeye yoğunlaşmalıdır. Hacı adayları seyahat öncesi yanlarında bulundurmaları gereken tüm eşyalarını özenle ve eksiksiz hazırlamalıdır. Eksiksiz yapılan ön hazırlık, sorunsuz ve usulüne uygun ibadetin en önemli koşuludur” dedi.

Sanal Kâbe tanıtımı

Adayların hac öncesi ne gibi hazırlıklar yapmaları gerektiği ve hacı adaylarını nelerin beklediği konusunda seminerler düzenlediklerini belirten Osman Memiş  “Hac ibadeti öncesi hacı adayları için seminerler düzenliyoruz. Bu seminerlerde misafirlerimize A’dan Z’ye her yönüyle haccı anlatıyoruz. Organizasyonun detaylarını görsel materyallerle net bir şekilde izah ediyoruz. Sanal olarak Kâbe’yi tanıtıyoruz. Doktorumuz ve dini ekibimiz misafirlere her konuda ayrıntılı bilgi aktarıyor” dedi.

İş ve sanat dünyasından birçok kişiyi umre ve hacca götürdüklerini ifade eden Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş, hacı adaylarının hazırlıklarını kolaylaştıracak önerileri ise şöyle sıraladı:

  • Yapılacak ibadetlerin detayları doğru ve güvenilir kanallar aracılığıyla öğrenilmeli.
  • Bünye az uykuya alıştırılmalı, fikren ve bedenen ibadet yoğunlaşmalı.
  • Gidilmesi gereken yerlere çoğunlukla yürüyerek gidilmesi sebebiyle, adaylar mutlaka bol bol yürüyüş yapmalı.
  • Önemli ihtiyaç malzemeleri hazırlanmalı.
  • Gerekli sabrı göstermek ve yaşanacak zorluklardan etkilenmemek için psikolojik olarak adaylar kendilerini hazırlamalı.
  • Herhangi bir sağlık problemli olup da düzenli olarak ilaç kullananlar ilaçlarını mutlaka yanlarında bulundurmalıdır.

Haber Merkezi

Etiketler: hac, kabe, vizyon turizm
Okunma Sayısı: 1234
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet İşsever

    25.8.2015 23:15:00

    telbiye yani lebbeyk zaten özetle ben hazırım huzuruna gelmeye demek değil mi ? Esen kalınız. Makbul ve muteber hacılıklar dilerim.

  • Toygar

    24.8.2015 11:33:48

    Lüks hac nedir ya! Allah aşkına birisi anlatsın bakayım! Hacca mı gidiyoruz, Kabe manzaralı otelde tatile mi gidiyoruz. İşi çığrından çıkardıkca, imtihanımız ağırlaşıyor. Biraz da kaybetmeden kadir kıymet bilmesini öğrensek olmaz mı?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı