"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakkın hatırı âlidir, hiçbir hatıra feda edilmez

16 Aralık 2014, Salı 13:45
BUGÜN TV'de Erkan Akkuş'un programına konuk olan Kâzım Güleçyüz, sunucunun "Neden operasyonlara karşı sessiz kalmayı tercih etmediniz?" sorusuna cevap verdi.

Kâzım Güleçyüz, canlı yayında kendisine yöneltilen "En büyük eleştirilerden bir tanesi buydu. Bir sessizlik hakim. Siz bu konudaki duruşunu başından beri ortaya koyan bir kurumsunuz. Niye yapıyorsunuz bunu? Diğerleri gibi susabilirdiniz, kabuğunuza çekilebilirdiniz, bu olanlara gözlerinizi kapatabilirdiniz. Gül gibi geçinip gidebilirdiniz." şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

Bizim aldığımız ders şunu gerektiriyor: Hakkın hatrı âlidir, hiçbir hatıra feda edilmez. Dolayısıyla hak bir yerde zarar görüyorsa; hakkın yanında durmak, hatta sahip çıkmak bir şiardır, bir sorumluluktur. İnsan olmanın, Müslüman olmanın bir gereğidir. Haksızlık kim tarafından, kime karşı yapılırsa yapılsın ona karşı durmak bunun bir gereğidir. Bizim duruşumuz da bunun bir neticesidir.

Biz zamanında İlhan Selçuk gözaltına alındığında da aynı şeyleri söyledik. Evet, İlhan Selçuk ki Bediüzzaman'a ve Nur talebelerine yapılan hukuksuzlukları, baskınları, yargılamaları vs. alkışlayan bir insandı. Ama onun 80 küsür yaşında, ölümünden az bir süre önce bir baskına muhatap kılınarak içeri konulması uygun değil. Yani darbe dönemlerinde, olağanüstü dönemlerde olan bir şeydir bu. Kuralların, geleneklerin, prensiplerin oturduğu, normalleşen bir ülkede bu tarz şeyler olmaz.

Kâzım Güleçyüz'ün katıldığı programı aşağıdan izleyebilirsiniz:

Okunma Sayısı: 5966
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • hasan

    17.12.2014 13:41:34

    Dostun lıassası ve şartı budur ki: Katiyen, Sözler’e ve envar-ı Kur’âniyeye dair olan hizmetimize ciddî taraftar olsun ve haksızlığa ve bid’alara ve dalâlete kalben taraftar olmasın, kendine de istifadeye çalışsın. Kardeşin hassası ve şartı şudur ki: Hakîki olarak Sözler’in neşrine ciddî çalışmakla beraber, beş farz namazını edâ etmek, yedi kebâiri işlememektir. Talebeliğin hassası ve şartı şudur ki: Sözler’i kendi malı ve telifi gibi hissedip sahip çıksın ve en mühim vazife-i hayatiyesini onun neşir ve hizmeti bilsin. İşte şu üç tabaka, benim üç şahsiyetimle alakadardır. Dost, benim şahsî ve zatî şahsiyetimle münasebettar olur. Kardeş, abdiyetim ve ubûdiyet noktasındaki şahsiyetimle alakadar olur. Talebe ise, Kur’ân-ı Hakîmin dellâlı cihetinde ve hocalık vazifesindeki şahsiyetimle münasebettardır.

  • YUSUF KADIOĞLU

    17.12.2014 12:56:42

    ŞAHSI MANEVİNİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ HAKKIYLA YAPTIĞINIZ VE HAKKI HAKİKATİ HER YERDE SAVUNABİLDİĞİNİZ İÇİN TEBRİK EDİYORUM.

  • refik

    17.12.2014 12:11:21

    Neden siyasi parti gibi hareket eden bir yapının suyu dümenine gidiyoruz... Onların kanalına çıkıp gayr-i meşru işlere bulaşmuş insanları savunmak bize mi kaldı?

  • hasan

    17.12.2014 10:37:09

    EY NURCULAR KAFANIZIN KARIŞIKLIĞINI,OLAYLARA BAKIŞINIZI RİSALEİ NURLARA GÖRE YAPINIZ.BU OLAYDA OLSUN RİSALEİ NURUN YAKLAŞIMINI ES GEÇEYİM DEMEK NUR TALEBELİĞİNDEN ÇIKMA RİSKİ VARDIR. MİLYONLARCA NUR ŞAKİRDİNİN HERGÜN ETTİĞİ DUANIN Bİ TALEBETİ RİSALEİNUR BÖLÜMÜNDEN NASİPLENEMEME RİSKİ PEK BÜYÜKTÜR.

  • ali yeşilkaya

    17.12.2014 09:59:08

    yorum yaparken kendi fikrini söylemeli insan.geçmişe dair 'falancaya ne dediniz?' gibi soruları sorarken de dikkatli olmalı.zira bilmediğimiz konularda ahkam kesmek her zaman tutmaz.herkesin adaleti bırakıp tarafgirlikle hareket ettiği bir zamanda hakkı tutup ayağa kaldıracak kimsenin olmadığına emin olan bu arkadaşlara tek sözüm var: işte arşivler orada.bahsi geçen hadiselere ve şahıslara karşı tutumumuzun ne olduğuna bakabilirler. lütfen yeni asyayı ne islamcı hükümetle ne hocayla falan bağlantılı gibi göstermeye çalışmayın.

  • toygar

    17.12.2014 09:56:59

    Ahir zaman buymuş demek.. Kalpler müşevveş, fikirler dağınık, istikamet sarsılmış, yollar dağdağalı, sözler karmaşık ve hakikatten uzak.. Ey Allah'ım!.. Dâvâna sahip çık! Ey Allah'ım!.. Dâvâna sahip çık! Dâvâna sahip çık! Yâ Rabbi!..

  • hasan

    17.12.2014 09:53:25

    Sual : Neden, ne dahilde, ne hariçte bulunan cereyanlara ve bilhassa siyasetli cemaatlere hiçbir alaka peyda etmiyorsun? Ve Risale-i Nur ve şakirtlerini mümkün olduğu kadar o cereyanlara temastan menediyorsun? Halbuki, eğer temas etsen ve alakadar olsan, birden binler adam Risale-i Nur dairesine girip, parlak hakîkatlerini neşredeceklerdi; hem bu kadar sebepsiz sıkıntılara hedef olmayacaktın! Elcevap : Bu alakasızlık ve içtinabın en ehemmiyetli sebebi, mesleğimizin esası olan ihlas bizi menediyor. Çünkü bu gaflet zamanında, husûsan tarafgirane mefkûreler sahibi, herşeyi kendi mesleğine alet ederek, hatta dînini ve uhrevî harekatını da, o dünyevî mesleğe bir nevi alet hükmüne getiriyor.

  • blal

    17.12.2014 09:46:51

    gerekeni size yakıanı söylediniz.bu ülke bir gün bile huzurlu olamadı Müslüman kindar olamaz.vijdanı olanlar yaşananlar olanları görmiyecekmi.bir ülkede hukuk ve adaleti uygulama görevi olan yargi siyasete alet edilirse dinimiz güzel işler yamak yeriine siyasete alet edilirse insanlar dünydan bihaber olursa o ülkede huzur olurmu Ortadoğu komşularımız görmyelimmi kan ve gözyaşı var bizde bunları görmiyelmmi.yolumuz ilm yolu olmalı selam ve saygılar.

  • Derkan BERK

    17.12.2014 09:38:44

    Dönüp durup Kazım Bey e vurmayın. Anlık, saatlik ya da günlük politikalarla da işimiz olmaz bizim. Haddini bilmeyen, ağzından çıkanı kulağı duymayan heyecanlı ahmakların hatalı perspektiflerine bakarak gazeteye de yön vermeye çalışmayın aziz kardeşlerim... Dikkat edin 1972 den bu yana F.G dahil,, her kim Zübeyri çizgiyi takip eden Yeni Asya dan ayrılmış ise şu an bulundukları konuma bakın hele !!! %99 radikalize olmuş durumdalar. Dilleri de icraatları da hançer gibi... Keskin dillerle insanları yargılamıyoruz diye sitem etmeye hakkınız yok. Aksi halde "onlar gibi olmak" tehlikesi var. Allah C.C Yeni Asya mızı doğru yoldan ayırmasın inşallah...

  • Hikmet Hacıoğlu

    17.12.2014 09:16:00

    hem M.kutlular milliyet gazetesinde "F.Gülen'e birileri destek verdi ve büyüdü" demedi mi? hem M.Kutluların bu ifadesi imamın ordusu kitabına bile girmişti.Peki ne oldu da F.Gülen bir anda suçsuz masum bir cemaat haline geldi? hani size göre bu adama birileri destek veriyordu, kullanıyordu? Kadrolaşma adı altında bunların yediği haklar, mağdur ettikleri insanlar, kopya ile sınav kazanmalar, iftira/kaset ile insanları içeri atmalar, intihar ettirmeler vs vs bunların hesabı sorulmamalı mı? bunlar da mı fikir özgürlüğü?

  • Hikmet Hacıoğlu

    17.12.2014 08:48:22

    Gazetede bugün Ahmed Şahin'in suçu ne? diye sorulmuş.Peki eski yazarlarınızdan Mustafa kaplan gözaltına alınırken sahip çıktınız mı? Ahmed Şahin'in suçlu olmadığı anlaşıldı ifadesi alınıp serbest bırakıldı.Ama Mustafa Kaplan aylarca hapis yattı.Cübbeli Ahmed hocayı fuhuştan içeri attılar. Fikren muhalefet suç olamaz sözü ile üstadı kullanmış gazete.Nedim şener ve Ahmet Şık için de aynı başlığı kullandınız mı? Bakın zamancılar Ahmet şık tan yeni yeni özür diliyorlar dmek ki haksızlık etmişler. Yeniasyayı bu hallere düşürdünüz.hakkımızı helal etmiyoruz

  • toygar

    17.12.2014 08:18:05

    Vel MUHLISîne illa hatarin azîm.. Selametle kardeşim..

  • mustafa

    17.12.2014 01:13:06

    Fg nin medyasına göre el kaidenin kaynağı yeniasya oluyor. sonuçta bu insanlar buradan yetişmiş. ama müsterih olmalı fg bin son tezgahı bu. Herşey aslına rücu eder: yeniasyaya

  • Derkan BERK

    17.12.2014 00:12:22

    Sayın Güleçyüz, F.G cemaatinin menfaatinden ziyade,, hak ve hakkaniyetin taraftarı olan Yeni Asya nın duruşunu en güzel haliyle temsil etmenizden dolayı Allah C.C razı olsun. Az önce CNN Türk de ki "Ne Oluyor" açık oturumundaki konuklardan birisi de Faruk Mercan idi. Faruk Mercan F.G cemaatinden bir gazeteci ve yönetici üstelik.. Tahşiye isimli grubun Yeni Asya dan ayrıldığından bahisle Yeni Asya nın adını yan yana ısrarla 2 kez zikreden Faruk Mercan 'a ne demeli? F.Gülen de 40 sene önce Yeni Asya dan ayrılmıştı. Eğer biz aşırı grupların terkettiği bir Kurum isek; hakikaten haklıdır,, evet ; bizden hep aşırı olanlar ayrılmışlardır !

  • necati

    16.12.2014 20:35:23

    Akp dun olanlardan da sorumlu bu gun olanlardan da cemaatlere dusen gorev olaylara siyaset ustu bakmak tabandaki tum islami gruplarin kardesligini beraberligini korumaya calismaktir. Menfaat uzere donen ve her seyi alet efen siyasetin kirli tuzaklarina duserek muslumanlari birbirine dusurmeye yonelik oyunlari bozmaktir. Cok dikkatli olmak zorundayiz. Gercekten cok teklikeli. Oyunlar oynanmaktadir.

  • muhlis

    16.12.2014 18:48:32

    sayın toygar yorumlarınızı okuyorum da kimse birşey bilmiyor, maaşallah herşeyin içini dışını bir siz biliyorsunuz... her yoruma bilen bilmeyen diye mukaddeme ile başlıyorsunuz... Bırakında hakikaten herkes kendi aklıyla muhakeme etsin... Ki herkes kendi aklıyla muhakeme ettiğini yazıyor... Psikolojik olarak yansıtma yansıtma yapıyorsunuz hep... Kendi halet-i ruhiyenizi karşı tarafa izafe ediyorsunuz ve karşıyı itham ediyorsunuz...

  • Erkan AKDEMİR

    16.12.2014 18:44:37

    19 yıllık Yeniasya okuyucusuyum, Yeniasya cemaatinin kimseye diyet borcu olmadığı için doğruları hak ve hakikati hakkın hatırını ali tutarak her platformda rahatlıkla söyleyebilir.

  • AHMET GÖK

    16.12.2014 17:56:25

    Ben y.asyayı 20 yıldır okuyorum kesintisis . benim gazetem diyorum.gazete yazarları konuşacak çıkacak bir tv kanalı bulamadıda bugün tv çıkıyor. olaylar gözler önünde adamlar bir nur cemaatini sıkıntıya sokub içeri atmışlar .Şimdide hükümetle uğraşıyor .Gecmişde hükümeti hırsızlıkla sucluyor hükümetin bakanların hırsız olub olmadığı yargılaması bunlaramı kaldı bunlar savcımı hakimmi .

  • toygar

    16.12.2014 17:25:56

    Bilen bilmeyen konuşuyor. İçini dışını bilmeyen fikir verip, hüküm veriyor. Ayrıca, bir kimseyi beğenmesen bile, altat yorumları bulunan bazı eşhas gibi "falancanın adamları" gibi ifadeler de kimseye yakışmıyor. "Dün böyle demiştiniz" lafını da ben herkese iade ederim. Herkes kendi aklıyla muhakeme edebilirdi. Ben dün ne dediysem, şimdi de aynını söylüyorum. Yeni Asya'da dün ne dediyse, bugün aynısını söylüyor. Ama anlamaktan yoksun muhatapların anlamaktaki nakıseleri varsa ve idrakten yetersiz ise, diyecek de yapacak da bir şey kalmıyor!. Biraz insaf ve idrak gerekmiyor mu?

  • Garib Doğu

    16.12.2014 16:45:21

    İman ve islamiyet noktasında iki taraf ta bizim kardeşlerimiz.Siyaset, meslek ve meşrep noktasından ayrırılıyoruz.Dün iktidar partisi,kapanmakla karşı karşıya gelirken savunduk,yanında olduk..Bu gün yanlışlarına karşı çıkıyoruz.Dün sadeleştimeyi yapanlara karşı çıkarken,bu gün bu camianın masum kısmının hakkını savunuyoruz.Burada bir taraf tutmak yok.İki tarafın da hem doğruları ve hem de yanlışları var.İki tarafında yanlışlarını savunnamayız.İki tarafın a doğrularını onaylarız.Bu diğer bütün kesimler için de söz konusu.Hakkı tutmak.savunmak,yanında olmak şiarımızdır.Bu dersi Kur'andan almışız.Rehberimiz o. haktan,hukuktan,adaleten yana olmak.Yorumcularımızın bir kısmı siyasi partilerin taraftarları gibi yazıyorlar.Bu doğru değil.Lütfen hakkı daime ön planda tutalım.Düşmanımız dahi olsa hakkına asla tecavüz etmeyelim.İslam tarihi adaletin,hakkın hukukun şanlı, şerefli tabloları ile doludur.Müslüman hakka bağlılığı nisbetinde şeref kazanır vesselam...

  • refik

    16.12.2014 16:35:01

    Yakup Köse dün gözaltına alındı ve tutuklandı... Bu adam da gazeteci Kazım Bey bu konuda da birşey söylemek ister herhalde... Fetulah'ın adamları intikam duygusu ile saldırıyor... Sosyal medyadaki trol hesapları F. Avni emniyet görevlilerini isim isim tehdit ediyor... Ben size demiş olayım bu iş büyüyor... Devlet FG'nin gayr-ı meşru yapılanmasının oyuncağı değil...

  • nesim yavuz

    16.12.2014 15:57:43

    Gırtlağına kadar çirkinliklere bulaşmış ( ki malum zat '' bakın beni dinlemişler...'' diyerek zaten bu yolsuzlukları ve sıfırlamaları teyit ediyor) siyasetin arkasından gitmek hiç bir Müslümanın harcı olmamalı... Allah ebeden razı olsun Kazım Bey...

  • CEMAL ÖZKAYA

    16.12.2014 15:03:21

    bu duruşunuzu tebrik ediyorum ve aynen katılıyorum. kimden kime olursa olsun düşmanım dahi olsa haksızlık haksızlıktır küçüğüne büyüğüne bakılmaz.

  • Salahaddin

    16.12.2014 14:58:39

    yeni asya gazetesi ne uzun zamandır takip ediyorum. risale i nurları da uzun zamandır okurum.ara ara olsada bi 20 yıl var.sizlerin y.asya grubu içinde birsüre devam ettim.şimdi bıraktım.y.asya grubunu.gülen grubu nur cemaati dışında bir akım.severdim f.güleni şimdi sadece bu hazin sükutuna aciyorum.siz gerek söylem gerek eylemlerini görmezden gelip bizim hep husnu zanla baktığımız birçok hataları şimdi yok sayıp onlar masum hükümeti cani gösterme gayretine girmişsiniz. onlara bu saatten sonra ıslahı için dua etmek ve hak ettiği cezasını çekmesi için yargıyı beklemek sonuca göre tepki vermek gerektiği kanaatindeyim

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı