"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hatay’da depremzedeler hâLâ mağdur

31 Mayıs 2024, Cuma 20:24
Bir yılda ancak yüzde 4’ü yapıldı

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Depremin üzerinden koskoca dört yüz yetmiş sekiz gün geçti ama Hatay insanlarının sorunları çözüleceğine sorunlar daha da artıyor. Bakın, bu, sorunların yumağı. İki yıldır Hatay’ı hep ihmal ettiniz” dedi. Güzelmansur, iktidarın 1 yılda bitirip teslim etme sözü verdiği afet konutlarından Hatay’da yalnızca %4’ünü yaptığını söyledi. Güzelmansur Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Bir yılda tüm deprem konutlarını yapacağız’ dediniz. Çevre ve Şehircilik Bakanının beyanı, diyor ki: ‘Hatay’a 254.195 konut yapacağız.’ Ve 8 Mayıs itibarıyla dedi ki: ‘Biz bu konutların 10.888’ini yaptık.’ Yani yüzde 4,2’sini. Ne yazık ki Hatay’a layık gördüğünüz oran budur. Başka illerde deprem konuşulmuyor ama Hatay’da hâlâ konuşuluyor” dedi.İktidarın eşya yardımı ile ilgili depremzedeye verdiği sözleri unuttuğunu da ifade eden Güzelmansur, “Dediniz ki ‘Hatay’da eşya yardımı vereceğiz. Siz üzülmeyin, bu iş yerlerinde ne hasarınız varsa biz onları ödeyeceğiz. Evlerdeki, işyerlerindeki hasarları da biz ödeyeceğiz!’ Aradan 478 gün geçti, bir kuruş bile eşya yardımı vermediniz” dedi.

Hatay - Nihat Orhan

 

Okunma Sayısı: 857
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    1.6.2024 17:57:34

    Allah kolaylık versin.1999 Depremi sonrası konan yeni,ilave nisbetleri ile deprem vergisi dediğimiz kaynakta 2014 Yılına kadar toplanan ve sonrası ile ilave rakamların takriben miktarı 3 trilyona yakın bir kaynak. Bu para ile değil depremzede insanımızın mesken,sosyal tesis,cami,okul vs'nin yapılması ülkede depreme karşı tedbir olarak çürük olan yapıların % 70'ne yakını yeniden yapılır,yol,kavşaklar vb.gibi ihtiyaçları dahi karşılanırdı. Yine İMAR BARIŞI dedikleri imar dolandırıclığı ile toplanan paraları da ilave edince ülke de riskli yapı minimum sayıda olurdu. Nerede bu kaynak denildiğinde Mehmet ŞİMŞEK (2014)Biz bu paraları YİD müteahhitlerine verdik,diye cevaplıyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı