29 Eylül 2026, Salı
İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistinli mahkum Hasan Selame’nin hücresine gittiğini açıklayarak, gelecekte Savunma Bakanı olması halinde Filistinli mahkumların idam edilmesi için çalışacağını söyledi. Ben-Gvir, Selame ile yaklaşık iki hafta önce cezaevinde yüz yüze görüştüğünü belirtti.
Ben-Gvir, kurulacak herhangi bir hükümete katılım için lideri olduğu Yahudi Gücü Partisinin Savunma ve Adalet Bakanlıklarını talep edeceğini belirterek, “Savunma Bakanı olarak onun gibi katil teröristlerin idam edilmesini sağlayacağım” ifadelerini kullandı. Ben-Gvir ayrıca “gönüllü göç” olarak nitelendirdiği politika kapsamında Filistinlilerin Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria’dan çıkarılması çağrısını yineledi.
AA
Okunma Sayısı: 209
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.