"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'HDP seçmeninin Erdoğan'a desteği arttı'

04 Ocak 2020, Cumartesi 13:44
MetroPOLL Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankete göre HDP seçmeni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a son bir ayda yüzde 2.5’lik seviyesinde desteğini artırdı.

MetroPOLL Araştırma Şirketi tarafından yapılan 'Türkiye’nin Nabzı Aralık 2019' anketine göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranı son bir ayda yüzde 48.4'ten yüzde 43.7’ye düştü. Erdoğan'a görev onayı vermeyenlerin oranı ise yüzde 41.7'den yüzde 42.2'ye yükseldi.

T24'ün aktardığı araştırmaya göre AK Partililerin yüzde 87.9’u Erdoğan’a onay verirken, MHP seçmeni yüzde 52 ile ikinci sırada yer aldı. Erdoğan’a görev onayında en düşük destek ise yüzde 1.3 ile İYİ Parti ve yüzde 6.6 ile CHP seçmeninden geldi.

Aralık ayında bütün partilerin Erdoğan’a verdiği 'görev onayında' bir düşüş yaşanırken, HDP seçmeni son bir ayda yüzde 2.5’lik seviyesinde cumhurbaşkanına olan desteklerini artırdı. AK Parti seçmeninin son bir ayda Erdoğan’a olan desteğinin azalması ise dikkati çekti.

Öte yandan Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP seçmeninin Erdoğan’a verdiği onay oyunun yüzde 79.2’den yüzde 52’ye düştüğü tespit edildi.

Etiketler: HDP, Erdoğan, seçmen, destek
Okunma Sayısı: 2634
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı