"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmam yetenekleriyle takdir topluyor

05 Mart 2012, Pazartesi
Karaman 75. Yıl Camii imam hatibi Osman Gözel, marifetleriyle takdir topluyor. Neyzen, hattat ve ebru hocası olan Gözel, 160 üniversite öğrencisine ney, 20 öğrenciye ebru, 25 öğrenciye de hat dersleri veriyor.
Tasavvuf Musıkîsi Korosu’nda kudüm çalan Osman Gözel, ok ve yay yapımına da 2 yıl önce başlamış, Biga Geleneksel Osman Bey Okçuluk Müsabakası’nda belge almış. Türkiye’de ahşaptan ilk neyi imal eden kişi de Osman Gözel olarak kayıtlara geçmiş. Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, tarihî Tartan Evi’nde ziyaret ettiği Gözel’in, okuduğu güzel Kur'ân’ı Kerim’in yanında yaptığı hat, üflediği ney ve diğer çalışmaları ile çok farklı özellikleri olan bir sanatçı olduğunu belirtti. Ücretsiz olarak verdiği kurslara her yaş ve her meslekten katılım olduğunu belirten Değirmenci, Gözel’in Karaman ve Karamanlılar için değerlendirilmesi gereken önemli bir değer olduğunu dile getirdi.
Okunma Sayısı: 628
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı