"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmamoğlu, Erdoğan'a yanıt verdi: Demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz

02 Eylül 2019, Pazartesi 15:43
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

Erdoğan'ın "Diyarbakır’da kimlerle neyi konuşuyor. Teröre bulaşmış kişilerle el ele" sözleri için İmamoğlu, "Bu yorumlara üzülüyorum." dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, "Demokrasi güçlenirse demokrasi karşıtı kurumları, örgütleri zayıflatırsınız. Yaptığımız şey bu." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Kiminle görüştüm? Yasanın seçim öncesi bütün incelemelerini yapmış olduğu yasanın o sorumluluğu verdiği, yüksek Seçim Kurumu'nun bütün incelemeleri yapmış, 'bizim vatandaşımızdır' dediği, 'hiçbir sorunu yoktur, hiçbir sıkıntısı yoktur, seçime girebilir' dediği,Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları ile görüştüm." şeklinde konuştu.

İmamoğlu görüşmelerinin gizli değil kamuoyuna açık şekilde, kameralar önünde gerçekleştiğini de vurguladı. İmamoğlu bunun üzerine "Kim terörist, kim terör örgütü?" sorusunu yöneltti. İmamoğlu Erdoğan'ın sözleri için "Bu ispat ister. Aynı zamanda iftira içerir." dedi. Ekrem İmamoğlu, "Biz demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz." şeklinde sözlerine devam etti.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1419
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı