"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstinaf AYM’yi tanımadı

03 Ekim 2018, Çarşamba 18:00
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, kapatılan Taraf gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Prof. Mehmet Altan, kapatılan Özgür Düşünce gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, polis akademisi eski öğretim üyesi ve televizyon yorumcusu Tuğrul Özşengül, kapatılan Zaman gazetesinin Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı ve gazetenin Marka Müdürü Yakup Şimşek hakkında İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

 Yerel mahkeme, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni bildikleri ve “darbe çağrışımı” yaptıkları iddiasıyla 17 Şubat 2018’de altı gazeteci ve gazeteci-yöneticiyi “anayasal düzeni ortadan kaldırmak” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çarptırmıştı. Mahkemenin kararı açıklamasının ardından Amerika’nın Sesi’ne konuşan Avukat Figen Çalıkuşu, bölge adliye mahkemesinin Anayasa Mahkemesi’nin Mehmet Altan için vermiş olduğu kararı tanımadığını söyledi. Çalıkuşu, “Bütün yargılama boyunca dürüst yargılama ilkesiyle hiç karşılaşmadık. Keşke bu kadar talihsiz, hukuk skandalı olacak karara tanık olmasaydık. Artık temyiz sürecinde Yargıtay safhası başlayacak. Biz hukuk aramaya devam edeceğiz. Alıştık, aşinayız bu düzene. Tabii bir de Anayasa Mahkemesi süreci var. 4 Temmuz’da dosya Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’na gitti. Artık genel kurula gelmesi gerekiyor.”

Okunma Sayısı: 1489
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı