"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kenan Evren için devlet töreni düzenlenecek mi?

10 Mayıs 2015, Pazar 11:44
Kenan Evren'in ölmesinin ardından "Devlet töreni düzenlenecek mi?" sorusu akıllara gelmişti.

Eser Karakaş, Twitter'da yaptığı bir paylaşımda "Devlet töreni olursa, törene katılan siyasetçilere 7 Haziran'da oy veren ahlaksızdır." demişti.

Ancak Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) ölen7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için Salı günü devlet töreni düzenleneceği bildirildi.

Yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü hastanede 98 yaşında ölen Kenan Evren için devlet töreni hazırlığı yapılıyor. Genelkurmay Başkanı iken 12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştiren Evren, 1982 Anayasası'nın kabulü ile Türkiye’nin 7. Cumhurbaşkanı olmuştu.

DEVLET CENAZE TÖRENLERİ YÖNETMELİĞİ NE DİYOR?

Bakanlar Kurulu kararıyla son olarak 2013 yılında değiştirilen Devlet Cenaze Törenleri Yönetmeliği'ne göre; görevde iken veya görevden ayrıldıktan sonra vefat eden Cumhurbaşkanı için ulusal cenaze töreni düzenleniyor.

Ulusal cenaze töreni programı; Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Garnizon Komutanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından kararlaştırılıyor.

Muhafız alayı tören taburu ve askeri bandonun katıldığı ulusal cenaze töreninde cenaze, araçla çekilen bir top arabası üzerinde taşınıyor.

Ulusal cenaze töreni Ankara'da gerçekleştiriliyor. Cenaze Ankara dışında bir yerde defnedilecek ise burada alınacak düzene ilişkin program, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü başkanlığında, o ilin valiliği ve garnizon komutanlığı ile büyükşehir belediye başkanlığı/belediye başkanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet tarafından belirleniyor.

TBMM BAŞKANI VE BAŞBAKANIN VEFATI

Görevde iken veya görevden ayrıldıktan sonra vefat eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan ile vefatları üzerine Bakanlar Kurulu'nca cenaze töreni düzenlenmesi kararlaştırılan kişiler için resmi cenaze töreni düzenleniyor.

Görevde iken vefat eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan için düzenlenen törene bir tabur ve askeri bando katılıyor. Cenaze, araçla çekilen bir top arabası üzerinde taşınıyor. Resmi cenaze töreni Ankara'da gerçekleştiriliyor. Resmi cenaze töreninin programı, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü başkanlığında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Garnizon Komutanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından kararlaştırılıyor.

Resmi cenaze töreninin Ankara dışında yapılması istendiği durumda tören programı, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü başkanlığında, o ilin valiliği ve garnizon komutanlığı ile büyükşehir belediye başkanlığı/belediye başkanlığı temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından belirleniyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2634
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • TOYGAR

    10.5.2015 21:02:29

    Karar henüz yargıtay'dan dönmemiş olsa bile, mevcut mahkemenin hükmü gereği rütbesi geri alınmış ve er sıfatını taşıyan, ayrıca ağırlaştırılmış müebbet cezası bulunan birisine DEVLET töreni yapmak da neyin nesi yahu!..

  • Hüseyin İLHAN

    10.5.2015 12:49:59

    Eğer devlet töreni düzenlenirse bu sivil iktidarız diyenlerin bir daha asla ama asla sivilleşemediklerinin ,vesayet rejiminin ta kendisi olduklarının delil ve isbatı olacaktır vesselam.Milletin reyi ile iktidara geleni yine milletin vergileri ile elde ettikleri silahı milletine ve devletine karşı kullanan HAYDUT,DARBECİ EŞKİYALAR eğer baskı ve tehditler ile D.BAŞKANI sıfatını elde ediyorsa bu haklı sıfat değildir ve olamaz.ATEŞİ BOOOL OLSUN ZALİMLERİN.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı