"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan deprem açıklaması

16 Ağustos 2018, Perşembe 14:48
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "20 yıl önce Kocaeli'de yapılan yapıların yüzde 70'i ruhsatsız ve plansızdı ama şimdi yüzde 99'u kontrolümüz altında." dedi.

Kocaeli Ticaret Odası'nda düzenlenen 5. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nın açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 19 yıl önce kent olarak çok büyük bir acı yaşadıklarını, kardeşinin ve bazı yakınlarının öldüğünü söyledi.

"O acıyı biz kendimiz ördük. Bu felaketi biz kendimiz hazırladık. Tek bir suçlu yok." diyen Karaosmanoğlu, eskiye göre önemli ölçüde hafiflese de bugün hala kat çıkmak isteyen vatandaşların baskısı altında olduklarını kaydetti.

 

"Binaların yüzde 99'u kontrolümüz altında"

Karaosmanoğlu, Marmara Depremi'nden Kocaeli olarak önemli bir ders aldıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Belediye olarak da çok titiz davranıyoruz artık belde yönetimi yok. 20 yıl önce Kocaeli'de yapılan yapıların yüzde 70'i ruhsatsız ve plansızdı ama şimdi yüzde 99'u kontrolümüz altında. Asla müsaade etmiyoruz. Bilinçlendi yerel yönetimler artık.

Aklımızı ve tecrübemizi kullanarak yaşadığımız acıları azaltmamız gerektiğine inanıyorum. Büyük acı yaşadık, bu ibret alınmazsa gelecekte de yaşanır. Biz tedbirimizi alalım, o yaşadığımız acıların yüzde 1'ini yaşamayız. Biz bunu azalttık. Önemli mesafe aldık ama hala yeterli değil. Depremi yaşayan binalarımız var. Ağır hasarlı binalar yargı kararıyla orta hasarlıya dönüştürüldü. Hala bu binalar apartman, yurt... Bu gerçekleri görmezden gelmeyelim. Bunları halletmemiz gerektiğine inanıyorum."

AA

Etiketler: Kocaeli, deprem, önlem, bina, kontrol
Okunma Sayısı: 1769
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı