"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Madımak’ın acısı hâlâ taze

02 Temmuz 2019, Salı 19:42
Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te çıkan olaylarda vefat edenler düzenlenen programla anıldı.

Olaylarda can verenlerin aileleri ve yakınları ile bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar, Seyrantepe Mahallesi’nde toplandı. Grup, buradan sloganlar atarak, Mevlana Caddesi güzergâhından eski Madımak Oteli’nin bulunduğu sokağın girişine kadar yürüdü. 2 Temmuz’da ölenlerin ailelerinin ve anma programı tertip komitesi üyelerinin Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen eski Madımak Oteli’ne geçişine izin verildi. Aileler, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Orhan Sarıbal ile bazı milletvekilleri, otel önüne karanfil bıraktı. Sivas Valisi Salih Ayhan, 26 yıl önce Sivas’ın adeta bağrına bir hançer saplanmış vaziyette olduğunu dile getirerek, “O yıl biliyorsunuz Türkiye’mizin farklı bölgelerinde bu tür hadiseler ciddi manada vuku bulmuştu ama en acısı Sivas’ta yaşandı. Öncelikle burada ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.

AA

Etiketler: sivas, madımak
Okunma Sayısı: 1397
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    3.7.2019 08:57:38

    MADIMAK nasıl canilik ise BAŞBAĞLAR en az onun kadar aşağılık ve barbarlık,vahşiliktir. Her iki hadiseyide aynı şekilde tel'in ediyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı