"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP konvoyunun önü jandarma tarafından kesildi

15 Ekim 2015, Perşembe 09:51
Mersin’de seçim çalışmasından dönen, aralarında MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk'ün de bulunduğu konvoyun önü AKP'lilerle kavga edenlerin konvoyda bulunduğu gerekçesiyle jandarma tarafından kesildi.

Jandarma ekipleri, kavgaya karıştığı ve milletvekili Baki Şimşek’in koruması olduğu öne sürülen şahısların kendilerine teslim edilmesini istedi. Milletvekilinin böyle bir korumasının olmadığı ifade edilirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, jandarmaya tepki gösterdi. 

Edinilen bilgiye göre Silifke ilçesindeki seçim çalışmalarını tamamlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile milletvekilleri Ali Öz, Baki Şimşek ve İl Başkanı Sabahattin Kılıç’ın bulunduğu konvoyun önü Erdemli İlçesi Limonlu Mahallesi’nde jandarma tarafından kesildi. Konvoyun önünün savcılık talimatı ile kesildiğini belirten jandarma ekipleri, milletvekili Baki Şimşek’in koruması oldukları öne sürülen 2 kişinin AKPlilerle kavgaya karıştığı ve bunların kendilerine teslim edilmesini talep etti. Şimşek ise kendisinin milletvekili olduğunu ve yolunun bu şekilde kesilmesinin suç olduğunu söyledi. 

MHP’liler de, milletvekili Şimşek’in korumasının olmadığını söyleyerek yollarının açılmasını istedi. Jandarma ekiplerinin yolu açmaması üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Kozan ile tartıştı. Olayın, seçim öncesi partiyi yaralamaya yönelik bir tutum olduğunu ifade eden Öztürk, komutana “Albay aradı, biz de 'göndereceğiz' dedik. Şimdi Albay ile konuşuluyor. Bu yaptığınız çok yanlış. MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın önünü kesiyorsunuz. Milletvekilinin önünü kesiyorsunuz, buna hakkınız yok. AKP milletvekili burada olsa onun önünde bunu yapabilir miydiniz? Suçlu falan yok. 'İddia ettiğiniz kim varsa vereceğiz' dedik. Söz verdik. AKP’linin sözü değil bu. MHP’linin sözü. Bizi millete rezil ediyorsunuz. Ne hakkınız var buna? Neyi vereceğiz? Sen burada olduğunu biliyor muydun ki yolumuzu kesiyorsun?” şeklinde tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise "Biz bu devletin hangisine güveneceğiz, kime güveneceğiz? Bir sürü PKK'lıya böyle bir hareket yapabiliyor musunuz? Bizim arkadaşlarımız darp edilseydi yolu kapatır mıydınız? Bunu PKK'lıya yapmıyorsunuz, seyrediyorsunuz. PKK’ya yapmıyorsunuz devlete bayrağa sahip çıkan insanlara yapıyorsunuz. Yazıklar olsun" diye çıkıştı. 

MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç da “Sadece ortada bir iddia var. Kendisini AKP’li grup olarak addeden kişi, konvoydaki bir araca AKP’nin afişini gösteriyor. Orada tahrik olup arbede çıkıyor. Olayda bir yaralama yok, ölüm yok, büyük bir darp yok. Ama burada 2 bin 500 - 3 bin kişinin önünü keserek hukuksuz bir şekilde ellerinde bir savcılık kararı olmadan, mahkeme kararı olmadan aşağı yukarı yarım saattir şu yolu kesiyor. Bunu protesto ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler: akp, mhp, jandarma, yol kesme
Okunma Sayısı: 2006
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı