"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ogün Samast bu bilgileri nerden aldı?

12 Aralık 2014, Cuma 15:40
Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, Hrant Dink cinayetini işleyen Ogün Samast'ın 7 yıl sonra konuşmasını değerlendirdi.

Ogün Samast'ın sarfettiği "Cinayeti planlayanlar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’ti. Cinayet mahallinde onların adamları ve bir MİT’çi beni kolluyorlardı, banka kamera görüntülerini, kendi kayıtlarını ortadan kaldırmak için onlar sildiler…” sözlerini "İlginç bir zamanlama…" olarak yorumladı.

Bayramoğlu yazısında şu satırlara da yer verdi:

Samast doğru mu söylüyor? Bu kavga ortamında kullanılıyor olabilir mi? Örneğin Samast, 3 ilde kendisine ve diğer sanıklara ait telefon numalarının sorgulandığını iddia etmiş ve sorgulayan polislerin sicil numaralarını vermiş. Hapiste tecrit halde yaşayan dava sürecinin gösterdiği gibi düşünme kabiliyetleri sınırlı Samast bu sicil numaralarını nereden biliyor?

Tüm bu sorular Samast’ın söylediklerini hafife almak anlamına gelmez. 

Hele bu cinayette bir üst aklın olduğu ve cinayet mahalinde Samast’ın yalnız bulunmadığını düşünenler için anlatılan oldukça akla yakın görülebilir. 

Doğru da olabilir.

Ancak doğru olarak kabul edilmeleri için, önce ciddi şekilde araştırılmaları ve kanıtlanmaları gerekir. Avcı olayında olduğu gibi iddialar pek çok açıdan izaha muhtaçtır.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1563
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı