"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL kalktıktan sonra bunun hükmü yoktur

18 Nisan 2019, Perşembe 23:25
İdare hukukçusu Prof. Dr. Metin Günday, AKP’nin seçimin iptali için YSK’ya verdiği olağanüstü itiraz dilekçesini değerlendirdi.

Günday, “YSK seçimi iptal ederse, bırakın dünyayı, bunu tarihinize anlatamazsınız. Yüz sene sonraki insan anlamaz bunu” dedi. Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına katılan Prof. Dr. Metin Günday, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un “KHK ile ihraç edilenler seçme hakkına sahip değildir” açıklamasının da yanlış olduğunu vurgulayarak, “Kanun hükmünde kararnameler OHAL kararnameleridir. Bu kişiler bir önlem olarak kamu hizmetinden çıkarılmışlardır. Bu önlem sadece OHAL süresinde geçerlidir. OHAL kalktıktan sonra bunun hükmü yoktur. Kamu hizmetlerinden yasaklı olmak, bir yargı kararıyla yasaklı olmayı ifade eder. OHAL KHK’sı ile ihracı kapsamaz” diye konuştu. 

Etiketler: metin günday
Okunma Sayısı: 2692
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı