"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ömer Döngeloğlu Hoca koronavirüs sebebiyle vefat etti

03 Mayıs 2020, Pazar 16:10
İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, yeni tip koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede Cenab-ı Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Alınan bilgiye göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulmasının ardından Başakşehir Şehir Hastanesi'nde bir süredir tedavi gören İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'nun (52) durumu ağırlaştı.

Yapılan müdahalelere rağmen bu sabah vefat eden Döngeloğlu'nun cenaze namazıyla ilgili bilgilerin gün içinde belirleneceği öğrenildi.

1968'de Tokat Zile'de dünyaya gelen Ömer Döngeloğlu, ilkokulu Zile Altunyurt İlkokulu'nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olarak 1986-1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta imam-hatiplik yaptı.

Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalışan Döngeloğlu, İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine araştırma, inceleme, okuma ve gezi yazıları ile biliniyordu.

Döngeloğlu, aynı zamanda Ramazan aylarında televizyon programları hazırlayıp sunmuştu.

***

Ömer Döngeloğlu Hoca dualarla ebedi yolculuğuna uğurlandı

İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu Hoca, dualarla Cenab-ı Hakk'a uğurlandı. 

İstanbul Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın da katılımıyla gerçekleştirilen cenaze namazında Döngeloğlu'nun ebediyete uğurlandığı duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada ''İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu hoca İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen törenle Hakka uğurlandı. Allah rahmet eylesin. Mekanını cennet olsun.Ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.'' denildi.

***

2012 yılında Merhum Ömer Döngeloğlu ile Sahabe Hayatlarına ilişkin olarak olarak yaptığımız röportajı rahmet ve duaya vesile olması niyetiyle tekrar paylaşıyoruz:

Okumak için tıklayınız:

Ömer Döngeloğlu: Yeni Asya’yı tebrik ediyorum

AA

Okunma Sayısı: 52186
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Orhan

    4.5.2020 11:12:16

    Çok kıymetli hemşerim, güzel insan Allah rahmet eylesin, kederli ailesinin başı sağolsun.

  • Huseyin Gok

    3.5.2020 23:50:39

    Allah adaleti ile karşılasın. Allah her şeye Kadirdir.

  • Mitat

    3.5.2020 23:05:46

    Allah gani gani rahmet eylesin guzel insan mekani cennet makami yuce olsun insaallah.

  • Mehmet yüce

    3.5.2020 22:55:09

    Allah mekanını cennet eylesin inşallah.efendimize komşu eylesin.Çok şey öğrendik.

  • Remzi

    3.5.2020 22:37:50

    Değerli Ömer hocam Annnem ve Babam sizi çok seviyordu her ramazan bir ay boyunca takip ediyorlardı vefat etmen ailemi ve beni derinden etkiledi Allahım seni cennet kapısından içeri soksun mekanın cennet olsun Rabbim geride kalanlara sabır versin huzur içinde uyu Ömer hocam

  • Nedim koç

    3.5.2020 18:46:35

    Allah gani gani rahmet eylesin.

  • Hamdi Yalçın

    3.5.2020 18:13:25

    ALLAH(C.C.) RAHMET ETSİN… Sayın Ömer DÖNGELOĞLU hocamızı, televizyon ekranlarından tanıdım. Ateşli, güzel, bereketli ve feyizli sohbetlerinden şüphesiz ki birçok insan istifade etmişlerdir. Allah’tan(c.c.) geldik, Allah’a(c.c.) döneceğiz! Hep bunu söylerdi. Güzel ahlak sahibi, Yaradana karşı güzel bir kulluk görevi, vatanını, milletini, bayrağını sevmeyi ve devletine bağlı olmayı öğütlerdi. Bu dünyadan ebedi aleme güzel amelleriyle gittiğine inanıyorum. Rabbimize kavuştu. Yüce Allah(c.c.) Rahmetiyle muamele etsin, mekanı cennet, makamı yüce olsun. Sevdiklerinin ve sevenlerinin başı sağolsun… İşte hepimiz geldik bir gün bizler de oraya gideceğiz.Yaşadığımız dünyada, ahiret hazırlıklarımızın Yüce Yaradan’ın emirleri doğrultusunda olması dilek ve dualarımla…

  • HAMDİ

    3.5.2020 17:54:43

    ALLAH(C.C.) RAHMET ETSİN… Sayın Ömer DÖNGEL hocamızı, televizyon ekranlarından tanıdım. Ateşli, güzel, bereketli ve feyizli konuşmalarından şüphesiz ki birçok insan istifade etmişlerdir. Allah’tan(c.c.) geldik, Allah’a(c.c.) döneceğiz! Hep bunu söylerdi. Güzel ahlak sahibi, Yaradana karşı güzel bir kulluk görevi, vatanını, milletini, bayrağını sevmeyi ve devletine bağlı olmayı öğütlerdi. Bu dünyadan ebedi aleme güzel amelleriyle gittiğine inanıyorum. Rabbimize kavuştu. Yüce Allah(c.c.) Rahmetiyle muamele etsin, mekanı cennet, makamı yüce olsun. Sevdiklerinin ve sevenlerinin başı sağolsun… İşte hepimiz geldik bir gün bizler de oraya gideceğiz.Yaşadığımız dünyada, ahiret hazırlıklarımızın Yüce Yaradan’ın emirleri doğrultusunda olması dilek ve dualarımla…

  • Said Yüksekdağ

    3.5.2020 16:24:57

    Allah rahmet eylesin...

  • Selim demir

    3.5.2020 15:49:21

    Rabbim adaleti ile hükmetsin ömer hocaya. Korkmayın yorumu gösterin adil olun. Yorum bu birşey yapmaz.

  • Muharrem Ergöktaş

    3.5.2020 15:45:22

    Allah rahmet etsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı