"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Romenler aşureyi çok sevdi

09 Kasım 2014, Pazar 11:27
Romanya’da Türklerin kurduğu Tuna Vakfı, düzenlediği etkinlikle Romenlere aşureyi sevdirdi. Aşurenin tadını fazlasıyla beğenen Romenler, bu özel tatlının hikayesini de etkileyici buldu.

Romanya’da, Türk toplumuyla Romen toplumunu kaynaştırmaya yönelik etkinlikleriyle tanınan Tuna Vakfı, aşure etkinliğiyle Romenlerin gönlünü fethetti. Başkent Bükreş’in halka açık meydanlarında kurulan çadırlarda 11 bin porsiyon aşure ikram edildi. Aşureyi tatmak isteyen vatandaşlar, kuyrukta beklemek zorunda kaldı.

Kimi meraklılar, aşure ikram edenlerden tatlı hakkında bilgi almaya çalıştı; kimiyse kabın üzerindeki tarif ve tarihçesini merakla okudu. Romence’ye 'Nuh peygamberin tatlısı' olarak çevrilen aşure, ilk kez tadılmasına rağmen herkesin beğenisini kazandı.

Yediği tatlının içeriğini ilginç bulan bir kadın, izlenimini "Türlü türlü meyvenin birlikte pişirildiği bir tatlıyı ilk kez görüyorum. Ama çok lezzetli, çok beğendim. Tarihçesini de bilmiyordum; öğrendim." şeklinde anlattı.

Daha önce bir Türk arkadaşında bulguru tattığını söyleyen bir Romen, "Şimdi de aşureyi tattım; çok beğendim. Kendi evimizde Romanya'da bize ikramda bulunuyorsunuz." sözleriyle vakıf yetkililerine teşekkür etti.

Etkinliğe sahne sağlayan belediye yetkilisi bizzat aşure servisi yaparak organizasyona renk kattı. İki kültürün kaynaşmasından memnun kalan yetkili, Tuna Vakfı’nı kutladı. Belediye yetkilisi aşureyle ilgili, "Kendim de çok sevdim; vatandaşlara da sordum; onlar da çok beğenmiş. Özellikle aşurenin tarihçesi beni çok etkiledi." ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1241
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı