"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Semptom göstermeyen vaka sayıları da açıklanacak

11 Ekim 2020, Pazar 15:39
Türkiye, Covid-19 semptomu göstermeyen vakaları 15 Ekim'den itibaren açıklamaya başlayacak.

Sağlık Bakannı Fahrettin Koca, 15 Ekim'den itibaren bütün toplumu kapsayacak şekilde kesitsel taramaların başlayacağını ve sonuçların semptom olmasa da açıklanacağını belirtti. Koca bu verilerin Dünya Sağlık Örgütü ile de paylaşılacağıı vurguladı.

Türkiye'de hergün güncellenen koronavirüs tablosunda temmuz sonundan itibaren kelime değişikliğine gidilerek günlük vaka sayısı yerine hasta sayısını açıklamaya başlamıştı.

30 Eylül'de düzenlenen bir basın toplantısında da Koca sadece semptom gösteren pozitif vakaların açıklandığını belirtmişti. Bu açıklama Türkye'dei salgının gerçek boyutunu göstermediği gerekçesiyle tepkiyle karşılanmıştı.

İngiltere tam veriler açıklanmadığı için Türkiye'den gelen yolcuları karantina listesine almıştı.

Euronews Türkçe

Etiketler: semptom, vaka
Okunma Sayısı: 1089
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı