"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şişli'deki 4 gökdelenin inşaatı durduruldu

08 Aralık 2016, Perşembe 19:01
İstanbul Şişli'deki 37 katlı 4 gökdelenin inşaatı ikinci kez durduruldu.

Şişli Belediyesinden yapılan açıklamada, Şişli Endüstri Meslek Lisesinin de üzerinde bulunduğu, Kaptanpaşa Mahallesi'nde yer alan 65 dönümlük arazinin, azınlık vakıflarına ait malların iadesine ilişkin kararnameyle Bulgar Ortodoks Eksarhlığı Vakfı'na verildiği hatırlatıldı. 

Vakfın da yüzde 50 kat karşılığı bir inşaat firmasıyla anlaştığı aktarılan açıklamada, "Arazinin imar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'sınırsız kat izni' ile çıktı. Plan, açılan davalar üzerine iptal edildi. Ancak bakanlık 2014'te hazırladığı yeni planla arazinin 36 bin metrekaresine imar izni verdi." denildi. 

Açıklamada, izin verilen alanda belediyenin hizmet binasının üçte birinin bulunduğu gerekçesiyle bakanlık aleyhine 16 ayrı dava açıldığı ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi: 

"Bütün bu gelişmeler yaşanırken firma inşaata başladı ve Şişli gibi yeşili az bir ilçede 200'e yakın yetişmiş ağaç söküldü. Yeşil alan olan yerler ise hafriyat alanına dönüştürüldü. Belediye, elinde konuyla ilgili herhangi bir proje bulunmadığını gerekçe göstererek, 24 Kasım'da inşaatı durdurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ertesi gün imara ilişkin her türlü işlem yetkisinin kendilerine ait olduğunu belirtip, inşaat faaliyetinin durdurulma işleminin kaldırılmasını istedi. Proje kaldığı yerden devam ederken bu kez konu Şişli Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına aktarıldı. Çünkü projeye komşu olan parsel, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca tescilli bir yer. Kültür ve Turizm Bakanlığı da belediyenin yazısına cevaben, ilgili alandaki ve çevredeki taşınmazlarda gerekli can, mal ve emniyet tedbirlerinin ivedilikle alınması, bahsi geçen alanda yapılan izinsiz inşai/fiziki müdahalenin durdurulması ve önlenmesi, KUDEB uzmanlarınca yapılan inceleme, rapor ve belgelerle projeyle ilgili tüm dokümanların müdürlüklerine gönderilmesini talep etti."

Açıklamada, Şişli Belediyesi zabıta ekiplerinin, bunun üzerine inşaatı ikinci kez durdurduğu bildirildi.

AA

Etiketler: şişli, gökdelen, imar
Okunma Sayısı: 2060
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı