"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarihi cami gariban yatakhanesi oldu

16 Nisan 2016, Cumartesi 11:30
İzmir'in Basmane semtindeki tarihi Çorakkapı Camisi, semtteki ucuz otellerde bile yatacak parası olmayanların yatakhanesi haline geldi.

Geçmişte yüzlerce sığınmacının çoluk çocuk kaldığı Çorakkapı Camisi'nin avlusunun misafirleri hiç eksik olmuyor. Cami avlusunda kalanlar gece ayazında üşümemek için buldukları kilim, battaniye veya çarçafa sarılarak ısınmaya çalışıyor. Cami görevlileri ise cemaatin yoğun olduğu namaz saatlerinde onları uyandırıp, buradan kalkmalarını istiyor.

Basmane sakinleri, semtin yıllardır açık hava yatakhanesine döndüğünü belirterek, "Burada çok sayıda kimsesiz insan yaşıyor. Otellerde kalacak parası olmayanlar parklarda, kaderine terk edilmiş eski evlerde, sokaklarda ve cami avlularında sabahlıyor. Çorakkapı Camisi de bu yerlerden biri" dedi.

DHA

Etiketler: izmir, basmane, cami, evsiz
Okunma Sayısı: 1765
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı