"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tasarruf yok, israf var

22 Haziran 2024, Cumartesi
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı mayıs ayı bütçe harcama verileri tasarrufun sadece lafta kaldığını bir kez daha ortaya koydu. “Kesinti yapılacak” denilen temsil ve tanıtım giderleri ile kira harcamalarında mayıs ayında artış yaşandı.

Temsil ve tanıtım giderlerine 418 milyon lira harcandı. Bütçe giderleri geçen yıla göre yüzde 97,9 artarken denetim yapılamadığı için eleştirilere neden olan ve doğrudan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kullanılan örtülü ödenek 5 milyar TL’yi aştı. Mayısta 920 milyon TL’lik örtülü ödenek harcamasına imza atıldı. Bu harcama şubat ve nisan aylarının ardından yılın üçüncü en büyük harcaması oldu.  BirGün’ün haberine göre ‘Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar’ olarak tanımlanan derneklere ise 1,4 milyar TL aktarıldı. “Diğer” olarak tanımlanan belirsiz ‘kâr amacı gütmeyen’ kuruluşlara ise sadece mayısta 74,7 milyon TL aktarıldı. Ocak-Mayıs döneminde ise 171,1 milyon TL aktarıldı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 670
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı