"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye F-35'in parça üretiminden çıkarıldı

24 Temmuz 2019, Çarşamba 10:09
Amerikan yönetiminin Ankara’nın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alması üzerine Türkiye’yi F-35 savaş uçağı programından çıkarmasından sonra, üretici firma Lockheed Martin de Türkiye’nin parça üretiminden çıkarıldığını açıkladı. Türkiye’nin üretimden çıkarılma süreci Mart 2020’ye kadar tamamlanmış olacak.

Lockheed Martin Corp (LMT.N) CEO’su Marillyn Hewson, “F-35 üretimindeki Türk endüstrisi katkısını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Bunun için üzerinde çalıştığımız bir takvim hazırladık. Mart 2020’ye kadar tamamlanmış olacak ve böylece her şeyin çözülmüş olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Türkiye, arasında kokpit görüntüleme sistem ve iniş takım parçaları da olmak üzere F-35 üretimine yüzlerce parçayla katkı veriyordu.

Türkiye tarafından 100 adet F-35 savaş uçağı alınması planlanıyordu ancak ABD Başkanı Donald Trump yaptırımlar sebebiyle bunun mümkün olmadığını açıkladı. Marillyn Hewson, Polonya gibi birkaç ülkenin Türkiye’ye verilmeyen F-35 uçaklarını satın almak için talepte bulunduğunu bildirdi.

Euronews Türkçe

Etiketler: Türkiye, F-35, parça, üretim
Okunma Sayısı: 2240
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı