"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye için çok büyük bir risk

08 Eylül 2019, Pazar 23:52
AKP Ankara eski il başkanı Nedim Yamalı, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bu şekilde sürdürülmesi Türkiye için çok büyük bir risk” dedi.

AKP’den ihracı istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile hareket eden Eski AKP Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesinin ardından nerede alındığı belli olmayan bir takım kararların partinin yetkili kurullarına getirildiğini söyledi. TV5’e konuk olan eski AKP Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Davutoğlu’nun parti başkanlığından uzaklaştırılmasının ardından parti içindeki sorunların baş gösterdiğini söyledi. 

Yamalı ayrıca cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesinin ardından “Bazı kararlar geliyordu biz ildeyken, yani nereden geldiğini bilmiyoruz, partinin yetkili kurullarının bunlardan haberi yok, bir yerlerde karar alınıyor geliniyor” diye  konuştu. Yamalı, “(Kırılma noktası) Başkanlık sisteminden biraz daha önce başladı işin doğrusu. Ben o zaman, 2014’te, il başkanlığına yeni gelmiştim. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildi, 2015 seçimleri atlatıldı, kırılma noktaları sayın Davutoğlu’nun görevi bırakmaya zorlanmasıyla esasında başlayan probler.. AK Parti içinde 2016’nın ortasında git gide başlayan içine kapanma ve iç mücadelenin çok arttığı bir dönem başladı” diyerek 15 Temmuz darbe girişimiyle bu sürecin üzerinin örtüldüğünü ifade etti.

Sistem acilen demokratikleştirilmeliydi

T24’ün haberine göre, Yamalı şunlar söyledi: “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bu şekilde sürdürülmesi Türkiye için çok büyük bir risk. Problem şu: Bu reformlar sanki yapılmak istenmiyor gibi bir görüntü oluştu maalesef. Hem AK Parti içinde hem de uygulamalarda sanki bu büyük güçten hoşlanıldı ve bu büyük güç bırakılmak istenmiyor gibi bir görüntü oluştu maalesef. Hâlbuki şu andaki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi acilen demokratikleştirilmeliydi. Cumhurbaşkanının yetkileri meclise ve diğer kurumlara verilmeliydi, parti biraz daha özgür ve bağımsız devam edebilmeliydi. Ve partiyle ilgili kararlar, yetkili kurullar tarafından alınması gerekiyordu fakat bunlar bırakıldı. Partinin ilk yıllarında egemen olan o ortak akıl maalesef son yıllarda ortadan kalktı.”

 

Etiketler: nedim yamalı
Okunma Sayısı: 2649
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    9.9.2019 14:02:30

    Meşveret ve şuradan uzaklaşıp gizli kapılar arkasında hangi mahfillerce dikte ettirlen kararlar ile ülke ve şarti yönetilemez. DEMOKRASİNİN UNSURU olan partide demokrasi yoksa ,o parti ve idarecileri ülkelerine hangi demokrasi alışkanlığını,hangi demokrasi erdemini getirebilir ve sağlayabilirler.Kuru kuruya biat edilmesini isteyen,'ümmeti böldürtmem,diyerek muhaliflere hakaret,tehditler savurup gerçekte ise ümmet-i muhammedin haklarını katillere,islam düşmanlarına peşkeş çekenlerin sonu gelmiştir. Rabbim sabahı hayreylesin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı