"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni askerlik sistemi: 600 lira maaş, sigorta, aileye yardım, iş kolaylığı

24 Ocak 2019, Perşembe 10:58
Milli Savunma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni düzenlemede bedelli askerliğin sürekli hale geleceği, yükümlü askerin 600 liraya kadar maaş alıp sigortalanacağı, askerlik süresi boyunca ailesine destek sağlanacağı, tezkere sonrası işe girme kolaylığı sağlanacağı belirtildi.

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Moskova'ya giderken uçakta 'en yetkili isimlerle' konuştuğunu belirterek, üzerinde çalışılan yeni askerlik düzenlemesiyle ilgili bilgiler aktardı.

Her şeyden önce 'yükümlü askerlik' ile 'bedelli askerlik' seçeneğinin korunacağını belirten Müderrisoğlu, "Zira her yıl yaklaşık 700 bin genç askerlik çağına girerken, TSK'nın silah altına alması gereken yükümlü sayısı 400 bin civarında. Bu nedenle, askerlik hizmetini bedelli yapmak isteyenler ile yükümlü olarak tamamlamak isteyen gençlere farklı ekonomik ve sosyal imkânlar sunulacak" dedi.

Müderrisoğlu, yeni sistemin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra, TBMM'nin ve halkın gündemine geleceğini belirterek, şu bilgileri aktardı:

- Bence en dikkate değer yaklaşımlarından biri, er ve erbaşların askerlik hizmeti boyunca 'sigortalanması' olacak.

- Askerliğini yükümlü olarak yerine getirenlere 600 liraya kadar maaş verilecek.

- Gençler askerdeyken ailesine destek sağlanacak.

- Askerlik bitiminde ise işe giriş aşamasında değerlendirmeye esas puanlarına ilave yapılacak. (yazının tamamı...)

 

Okunma Sayısı: 6357
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    24.1.2019 14:12:57

    Tam 50 sene sonra Almanya'nin 50 sene önceki durumuna gelecegiz. Ancak Almanya bu yükü kaldiramayip asker sayisini 50 sene sonra oldukca azaltti ve sadece profesyonel askerlige gecti. Askere mecburi almalar tamamiyla kalkti. Demek ki 50 sene farkla 2060 larda Türkiye de ayni konuma gelebilir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı