"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YTB gelecek yıl 'Prof. Dr. Fuat Sezgin Bursu' verecek

27 Kasım 2018, Salı 12:42
YTB Başkanı Eren, "YTB olarak, yaptığı çalışmalarla medeniyetimize ışık tutmuş Prof. Dr. Fuat Sezgin'i ve çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmaya en güçlü şekilde katkı vereceğiz." dedi.

Bediüzzaman’ın idealini Fuat Hoca gerçekleştirdi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, YTB'nin "Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam Bilim Tarihi Yılı" kapsamında Fuat Sezgin İslam Bilim Tarih Araştırmaları Vakfı ve Kırıkkale Üniversitesi ile 19 Kasım'da imzaladığı protokolünü değerlendirdi.

Resmi Gazete'de 6 Eylül 2018'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan edildiğini hatırlatan Eren, imzalanan protokol ile YTB'nin de Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ile yıl boyunca düzenlenecek organizasyonlarda en etkin şekilde yer alacağını söyledi.

Haziran ayında vefat eden Sezgin'in yaptığı çalışmalarla İslam bilim tarihi alanında büyük bir uyanışa öncülük ettiğine dikkati çeken Eren, şöyle devam etti:

"YTB olarak, yaptığı çalışmalarla medeniyetimize ışık tutmuş Prof. Dr. Fuat Sezgin'i ve çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmaya en güçlü şekilde katkı vereceğiz. Yeni nesillerin Sezgin'in çalışmalarının muhtevasından öğreneceği çok şey var. Medeniyetimizin layıkı veçhiyle anlaşılmasını sağlamaya hizmet etmek ve onu yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak ortak yükümlülüğümüz. Biz de bu kapsamda, İslam bilim tarihi alanında yeni bir burs programı düzenleyerek Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız adına burs ihdas edeceğiz. Çok kıymetli çalışmaları insanlığa miras bırakan Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızı adına vereceğimiz burs vesilesiyle yad etmek istiyoruz."

Sezgin'in eserleri uluslararası öğrencilere ders olarak okutulacak

Eren, YTB tarafından Türkiye'de yüksek öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik hazırlanan Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamında öğrencilere Prof. Sezgin'in hayatının ve eserlerinin aktarılacağı dersler düzenleyeceklerini de belirtti.

Bu kapsamda yıl boyunca uluslararası öğrencilere yönelik projeler yürütüleceğini de kaydeden Eren ayrıca, yurt dışında yaşayan vatandaşlara ve akraba topluluklara yönelik panel, seminer ve konferans gibi etkinliklerin yapılacağını da ifade etti.​

Yeni Asya'da yayınlanan Fuat Sezgin yazı dizisini okumak için tıklayınız

AA

Etiketler: YTB, Fuat Sezgin
Okunma Sayısı: 1469
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı