"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İlk düğme yanlış iliklenince

Hüseyin GÜLTEKİN
03 Ekim 2022, Pazartesi
“Ekmeksiz yaşarım; hürriyetsiz yaşayamam.”, “İstibdad ne şekilde olursa olsun, meşrutiyet libası giysin ve ismini taksın; rast gelsem sille vuracağım!”, Şeriat âleme gelmiş; tâ istibdadı ve zalimâne tahakkümü mahvetsin.” buyuran böyle bir Üstad’dan ders alan bir talebe, 1980’deki darbecilere destek verir mi? Ne yazık ki bazı dostlarımız o hatayı irtikap ettiler.

Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, artık bütün düğmeler yanlış iliklenmeye başlanmıştı. Darbecilerin talimatlarıyla hazırlanan ve halen yürürlükte olan anayasanın kabul edilmesinde de bu dostlarımızın önemli katkıları olduğuna şahit olduk. 

Kıl payı da olsa siyasi yasaklar kalktığı halde yapılan seçimlerde bazı dostlar bu defa da darbecilerle anlaşmalı olarak siyaset arenasına sürülen Turgut Özal’ın partisine destek verdiler.

Aradan geçen bunca zamandan sonra geçmişte bilerek veya bilmeyerek Nurlardaki ölçü ve prensiplerle örtüşmeyen yanlışların farkına varıp, pişman olmak bir tarafa; bugün de halen aynı veya benzeri siyasi tavırlarda bulunuyorlar.

Gelin görün ki geçmişten bu zamana kadar siyasi tercihlerinde yaptıkları yanlışlardan değil nedamet edip pişmanlık göstermek, yirmi bir yıldır tek başına iktidarda olan ‘Siyasal İslam’cı geleneğinin temsilcisi konumunda olan AKP’ye destek vermektedirler. Her tür suistimale açık olan ucube tek adam sistemiyle hak-hukuk ihlalleriyle binlerce mağduriyetlere sebep olan; ‘ya bendensin, ya düşmansın’ anlayışıyla gerginlik ve kavga üzerinden siyaseti meslek haline getiren, dinî değerleri suistimal etmek suretiyle dine ve samimi dindarlara zarar veren bu anlayışa hiç değilse bundan sonra itiraz etmeleri, zulümlere ortak olmamak için bir durum değerlendirmesi yapmaları icap etmez miydi?

Her şey bir tarafa dostlarımızın bize göre yanlış olan bu siyasi tavır tercihleri yalnız ve yalnız kendilerini ilgilendiren şahsi düşünce ve tercihleri olsaydı, saygı duyulurdu. Velâkin Bediüzzaman’ın bedihî bir şekilde nazarlara verdiği ölçü ve prensiplere uymayan bu tavırlarını da Risale-i Nurlara mal etmek gibi yanlışlara kapı açtıkları için konuyu gündeme getirmek istedik.

Nurlardaki hak ve hakikatler ile, ölçü ve prensiplerle örtüşmeyen siyasi tavırlarına ve tercihlerine rağmen bu dostlarımız zaman zaman dönüp Yeni Asya’nın; Risale-i Nurlardaki ölçü ve düsturlar çerçevesindeki siyasi tercihlerini görmezden gelerek bizi siyaset yapmakla suçlamaları başka bir hata değil mi?       

Okunma Sayısı: 1683
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    3.10.2022 18:29:59

    Artık birlik ve beraberlik zamanı ve vakti gelmedimi? Daha neyi ve kimi bekliyoruz ki? Kıyametin KOPMASINI MI? Risale-i NUR CAMİASI kendi arasındaki İHTİLAF ve İFTİRAK olan DÜNYEVÎ MESELELERİ bir an evvel aşıp, diğer Dinî camialara de örnek ve numune-i imtisal olmalı ve ehli KÜFRÜN ve ehli NİFAKIN BÜTÜN HİLE ve OYUNLARINI tersyüz etmeli, Vesselam.

  • Osman Yıldırım

    3.10.2022 13:36:49

    Maalesef, Hüseyin Hocam dediğiniz gibi düğmenin biri yanlış iliklenince diğerlerinin tamamı yanlış olur bu dostlarımızda ilk düğmeyi yanlış iliklediklerinden Yeni Asyayı anlamak istemedikleri gibi Yeni Asyayı suçlayarak kendilerini haklı çıkarmaya çalışmaktalar vede acımasızca eleştirmekteler.

  • Abdullah negünekaldım

    3.10.2022 06:54:52

    Risaleleri okuyupta içtimai hayatta bu kadar bariz hata ve zikzak çizenler varken sıradan insanlara ben ne feyim,buradan açıkca ilan ediyorum Türkiye mizin içine düştüğü bu durumun tek sorumlusu Yeni Asya camiası dışında kalan dini cemaatler dir ,Ülke yangın yerine dönmüş millet kan ağlıyor hala reisim çok yaşa diyenler var sizin derdiniz ne lahikaları hiçmi okumuyonuz neden sürekli kafa fenerinize güvenip 80 ihtilalinden beri hata yapıyorsunuz, deniz sahiline gittiğimizde gördüğümüz manzara ibret vericidir ,deniz içinde muzahrafati barındırmıyor kıyıya atıyor aynen öylede risalei nur talebeliğine tam sadık olmayanlarıda kim olursa olsun dairenin dışına atıyor,çünkü ASRIN İMAMINI TANIMAYAN CEHALET ÖLÜMÜ İLE ÖLÜR,

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı