"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şahs-ı manevîye ve meşveretlerine sahip çıkmak

Nejat EREN
01 Mart 2022, Salı
“Şahs-ı manevî”; anlam, mahiyeti, ağırlığı, kapsamı ve derinliği ile çok önemli bir konudur.

Bu kudsî halkaya mensup olan birisi “Şahs-ı maneviden” uzaklaştığı zaman büyük bir boşluğa düşer, istikameti kaybeder. Çünkü maneviyattan nemalandığı kaynaktan artık aşk ve şevk alamaz hale gelir. Can damarları kurur ve boşluğa düşer!

Onun için mümkün mertebe “Şahs-ı Manevide”den uzak kalmamak lazım geliyor. Sahada bunun birçok örneğini üzülerek görüyoruz. Allah korusun “Şahs-ı Manevî” ile irtibatı azalan veya kaybolan cemaatten uzaklaşanların anlaşılmaz hallerine şahit olunuyor. Naşiri efkârımız, gazetemiz Yeni Asya’yı okumayan, meşveretle çıkan fikirlere uzak kalanlar, bu defa ekranların tuzağına düşebiliyor, menfi etkilenebiliyor. Tamamen kendine dönüp, Risale-i Nur prensipleri dışında anlaşılması zor fikirlerle meşgul olmaya başlayabiliyor. Sonra dönüp bu yanlış yorum ve telâkkilerle saf ve temiz zihinleri etkilemeye çalışıyor. Boş bahaneler uyduruluyor!

Kendini avutmaya, başkalarından destek alma yoluna tevessül edebiliyor. Aslında ilk önce kendine çok yazık ediyor! Sonra cemaate, etrafına, aile efradına sıkıntı çıkarıyor. Sonra da bu yanlışları bir marifetmiş gibi etrafına yaymaya kalkıyor.

Bu yanlışlıklar bazen hayat boyu devam ediyor geri dönüşler maalesef çok az oluyor. Onun için çok dikkatli olmalı Risale-i Nur okumakla beraber umumî derslere, mahal derslerine müdavim olunmalı. Cemaatin meşveret kararlarına uymada hassasiyet gösterilmeli. Mahal, il ve bölgedeki faaliyetlere eksiksiz katılınmalıdır.

Çünkü Risale-i Nur bu asrın bütün problemlerine çare üretmiş, ama en önemlisi de üstad Bediüzzaman kendinden sonra hiçbir kimseyi vekil tayin etmeyerek bize emanet olarak Risale-i Nur Külliyatı’nı bırakmıştır. Yol haritamız pusulamız odur!

Bütün kafamızdaki kalbimizdeki ruhumuzdaki hislerimizdeki manevî kaynağımız Risale-i Nur’daki bu hakikatlerdir. Bunları da biz birlikte samimî kardeşçe, oturup başbaşa, kafa kafaya verip okuyup mütalâa edip müzakere edersek o zaman doğru yolu bulmuş oluruz. Değilse, başkalarını hele de hiç bizim hakikatlerimizle alâkadar olmayan siyasal İslâm taraftarlarının fikirlerini savunmaya veya kabullenmeye kalkarsak bunun vebali gerçekten çok ağır olur.

Cenab-ı Hak bizi bu yanlışlıklardan muhafaza etsin ve rızasından, istikametten ayırmasın. Böyle duâ edelim birlik olalım kardeşliğimizi pekiştirelim. “Şahs-ı Manevimize”, ailemize, dâvâmıza, cemaatimize, gazetemize, yayınlarımıza, meşveretlerimize sahip çıkalım boş sözlerle dışardan gelen algı operasyonlarıyla uğraşmayalım.

Mübarek ay, gün ve gecelerden azamî istifade etmek dilek ve temennisiyle.

Okunma Sayısı: 1518
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necati

    1.3.2022 22:48:43

    Risale-i Nurun şahs-ı manevisi ve o şahs-ı manevi temsil eden has şakirtlerinin şahs-ı manevisi "Ferid" makamının mezarı olduklarını için her zaman istikamet üzere olmuştur. Ziyadesiyle parlak ve kamildir. Müstakim olmayan şahs-ı manevi zındıka komitelerinin ve ehl-i dalalet ve siyasetin şahs-ı manevisidir. Tahribatı büyük olan şahs-ı manevi budur. Yoksa hiç bir zaman istikametini bozmayan Yeni Asya meşveret sisteminin tahribata vesile olabileceği gibi çok yanlış ve hata bir zanna kapılanlar olabilir.

  • Abdullah Tunç

    1.3.2022 07:38:10

    " Cenaatın şahs-ı manevisi mustakim olsa ziyade kâmil ve parlak olur.Olmazsa tahribatı bü yük olur." Şahs-ı manevi nin istikamette olması için;hem cemaatın herbir ferdi ve hemde tümü mus takim olması gerekiyor. O' da her ferdin akıl,asabi ve şehevi kuvvetlerinin va sat mertebede olması la zım.Cemaatın tamamının da bu üç kuvveti istikamet te olması gerekiyor ki is ti kametten bahsedilsin.Yok sa istikametten söz edile mez.

  • H.ibrahim Karahan

    1.3.2022 04:58:44

    Allah razı olsun

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı