"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet mücadelesinde kadınların yanındayız

08 Mart 2021, Pazartesi 23:27
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kadınların hak ve hürriyet mücadelesinde, adalet mücadelesinde yanlarındayız” dedi.

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Uysal, demokrasinin hak ve hürriyetler manzumesi olduğunu belirterek, “Biz Hürriyetçi Demokratların demokrasi gailesinin özünde ise kadınların hakları ve hürriyetlerinin teslimi, toplumsal hayatın her alanında eşitliğe eriştikleri bir gün özlemi vardır. Bugün ülkemizde ve dünyada Kadınların yaşadıkları sistematik sorunların temeli işlemeyen demokrasi, işlemeyen adalettir” dedi. Uysal, “Buradan hareketle Demokrat Parti olarak demokrasinin işlemesi için ilk şartın kadınların eşit hak, eşit iş ve eşit ücrete’ ulaşması, adaletin tesisi için kadın haklarının korunması olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HERKES İÇİN DEMOKRASİ

Gültekin Uysal şunları söyledi: “Kadın hak ve hürriyetlerinin temini ve gelişimini istinad noktası haline getirmiş cumhuriyet değer ve kazanımlarına bağlı kalarak, demokrasinin “herkes için” olduğuna inanarak kadınların hak ve hürriyet mücadelesinde, adalet mücadelesinde yanlarındayız. Vesilesiyle bütün Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, en temel hakları, yaşama hakları ellerinden alınan, cinayete kurban giden kadınları saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Unutmamak gerekir ki kadınların mücadelesi başarıya ulaşmadan bizlerin demokrasi ve adalet mücadelesi başarıya ulaşmayacaktır.”

Okunma Sayısı: 3233
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı