"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım: YSK ne yönde karar verirse versin başımızın üzerinde yeri var

05 Nisan 2019, Cuma 14:35
Binali Yıldırım, 'İstanbul'da seçim iptali'ne dair soruya cevap verdi: "Bu kararların yeri YSK’dır, herkes buna riayet etmek zorundadır"

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin 'seçimin iptal edilmesi olasılığına' dair sorusuna Yıldırım, "Biz ne İlçe Seçim Kuruluyuz, ne İl Seçim Kuruluyuz, ne YSK’yız. Üzerimize lazım olmayan işlere karışamayız. Bu kararların yeri YSK’dır, herkes de buna riayet etmek zorundadır. Hangi yönde karar verirse versin başımızın üzerinde yeri var." dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun Yıldırım'ı seçim akşamı zafer ilan etmesini eleştirmesine de "Salı günü toplantıda verdim cevabımı. Seçim akşamı 23:25’te o günkü sayım sonucuna bir cevap verdim. Sayım devam edince şartlar değişti" dedi.

"İşlem bitmeden bir şey söylemem doğru olmaz, yakışık almaz. İşin sahibi YSK’dır.

YSK, mazbatayı kime verirse başkan odur, başka bir şey söylemek yakışık almaz. Fark 18 bin civarına düşmüş durumda, bir yandan da işlemler devam ediyor. Daha sayılacak çok sandık var, daha başka bir bilgi söylememiz kamuoyunu yanıltmak olur. Sayım tamamen yapıldığında işin değişeceği kararındayız. Bazı ilçelerde tüm oylar bazı ilçelerde geçersizler sayılıyor, ben bu fotoğrafa göre konuşuyorum.

Son bilgiler bizde de var, partimiz takip ediyor. Benim ayrıca paylaşma niyetim yok, Ak Parti teşkilatı bunu takip ediyor. Süreç bitmeden bunu yayınlamanın kime ne faydası var bilemem. Bu arada kafaları karıştırmayı, yok azalıyor yok artıyor diye kamuoyunu rahatsız edici lüzumsuz açıklamaları hoş karşılamıyorum."

BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 1173
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı