"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kıymalı Patates ve Şalgam Dolması

06 Ağustos 2012, Pazartesi
Malzemeler: - 5-6 orta boy patates - 5-6 orta boy şalgam - 1 çay bardağı sıvıyağ - 1 demet maydanoz - 250 gr kıyma - 4-5 adet soğan - 1 çay bardağı pirinç - 1 çorba kaşığı fıstık - 1 çorba kaşığı kuş üzümü
HAZIRLANIŞI: 
Patates ve şalgamlar yıkanıp bir tencerede su ilâvesiyle haşlanır. Suyu süzülüp patatesin kabuğu soyulur. Bir kaşıkla içi oyulur. Şalgamların kabuğu da incecik soyulup kaşıkla içi oyulur. Şalgamlar büyük boy ise ortadan ikiye bölünerek içleri oyulup dolmalık hazırlanırlar.
Soğanın kabuğu soyulup doğranır. Tavaya sıvıyağ ve soğan konulup kavrulur. Kıyma ve tuz ilâve edilip kavurmaya devam edilir. Yıkanmış pirinç, fıstık, kuş üzümü ve karabiber katılıp kavrulur. Doğranmış maydanoz da katılıp ateşten alınır.
Hazırlanan kıymalı iç, şalgam ve patateslerin içine doldurulur. Dolmalar tencereye dizilir. 1 kaşık salça su ile karıştırılıp dolmaların üzerine gezdirilir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişerken üzerlerine bir miktar yağ gezdirilir. Servis yapılır. Afiyet olsun.

İFTAR SOFRASI

MEBRURE ŞENLER

Okunma Sayısı: 650
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı