11 Ağustos 2012, Cumartesi
Malzemeler:
1 kg patates
2 adet soğan
2 yumurta
3 su bardağı süt
150 gr kaşar peyniri rendesi
Karabiber, tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Patateslerin kabuğu soyulup 3 mm inceliğinde yuvarlak halkalara doğranır. Fırın kabına patatesler yarı yatık şekilde sırayla dizilir. Soğanın kabuğu soyulup incecik doğranır. Tavaya tereyağı ve sıvıyağ konup kızdırılır. Doğranmış soğanlar ilâve edilip kavrulur. Bir kapta çatalla 2 yumurta iyice çırpılır. Yumurtalara süt de katılıp karıştırılır. Sütlü yumurta soğanlara katılır. Tuz, karabiber katılıp iyice karıştırılır. Sonra bu karışım patateslerin üzerine dökülür. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Kızgın fırına verilip pişirilir.
İFTAR SOFRASI
MEBRURE ŞENLER
Okunma Sayısı: 633
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.