18 Nisan 2012, Çarşamba
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Sun′î Tohumlama Ana Bilim Dalı’nda 21 Kasım 2007’de dünyaya gelen Türkiye’nin ilk klonlanmış canlısı Oyalı, 16 Nisan 2012 tarihinde öldü.
İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamda şöyle denildi: “Oyalı’nın ölüm nedeni ilk belirlemelere göre bir akciğer enfeksiyonudur. Gerçekleştirilen yoğun tedaviye cevap vermeyen bu akut durumun kesin nedeninin ortaya konması amacıyla bir seri çalışma başlatılmış olup, halen bu çalışmalar devam etmektedir. Ön bulgular ve patolojik incelemeler, durumun klonlama tekniği ile ilgili olmadığını göstermektedir. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde 21 Kasım 2007 tarihinde dünyaya gelen Türkiye’nin ilk klon koyunu Oyalı dünyanın en uzun yaşayan klon hayvanları arasına girmiş oldu.”
Okunma Sayısı: 1343
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.