Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kazım GÜLEÇYÜZ

Kur’ân ayı



Ramazan ayı denince ilk akla gelen hususların başında, onun “Kur’ân ayı” olma özelliği geliyor. Çünkü Rabbimizin insanlığa son ilâhî mesajı olan mukaddes kitabımız, Peygamber Efendimize bu mübarek ayda nâzil oldu.

Onun için, hayatının her ânı zaten Kur’ân’la iç içe olan Efendimizin, Kur’ân’la muhatabiyet ve meşguliyetini bu ayda daha fazla yoğunlaştırdığını, bu çerçevede her Ramazan’da kitabımızı baştan sona tekrar devrettiğini biliyoruz.

Sonraki asırlarda ümmetin mübarek ve mukaddes bir gelenek olarak sürdürdüğü mukabelelerin kaynağı Peygamberimizin bu sünneti.

Gerek ferdî olarak, gerek camilerde okunan Kur’ân’ı kendi kitabından takip ederek, gerekse Üstad Bediüzzaman’ın tarif ettiği tarzda cüz paylaşarak indirilen hatimler, sair zamanlara kıyasla Ramazan’da daha fazla yoğunlaşıyor.

Ve bu yönüyle Ramazan mukabeleleri, tıpkı oruç, teravih namazı ve uygulamada genellikle bu ayda verilmekte olan zekât gibi, Ramazan’a has manevî güzelliklerden birini oluşturuyor.

Mukabele ve hatim geleneğinin bu kadar benimsenip kökleşmesinde, hiç şüphe yok ki, okunan her bir Kur’ân harfine bu ayda verilen sevabın sair zamanlara kıyasla binler, hattâ on binlerce kat fazla olduğu yönündeki Nebevî teşviklerin çok önemli bir hissesi var.

Nitekim Üstad Bediüzzaman bu teşviklerden bahsettiği bir mektubunda, her bir hasene ve her bir Kur’ân harfi için verilen sevabın üç aylarda yüz ve bin hanelerine ulaşacağını; mübarek gecelerde on, yirmi, otuz binlere çıkacağını; otuz bin müjdesinin ise, Ramazan ayında saklı olan Kadir Gecesine tahsisli olduğunu ifade ediyor (Şualar, s. 433).

İşte bu ayda mukaddes bir heyecan halinde bütün imanlı gönülleri şevkle harekete geçiren Kur’ân’la haşır neşir olma seferberliğinin arkaplanında, bu teşviklerdeki mânâlardan olabildiğince fazla hisse alabilme gayreti yatıyor.

Ne mutlu bu heyecanı paylaşabilenlere...

Bu vesileyle belirtelim: Mukabele ve hatim yarışına katılırken, Kur’ân’ın nurlu ve kudsî mânâlarını yansıtan tefsirlerinden olabildiğince istifade hususunu da ihmal etmememiz lâzım.

Bunu da ifade ettikten sonra, sözü gazetemizin Kur’ân kampanyasına getirelim. Bilindiği gibi, Yeni Asya bu konuda öteden beri çok özel bir hassasiyet gösteriyor ve okurlarına hediye olarak sunduğu kitaplar arasında Kur’ân’a ve tefsiri olan Risale-i Nur’a ayrı bir yer veriyor.

Hatırlanacağı gibi, son olarak iki yıl önceki Ramazan ayında verdiğimiz hediye “cüz cüz Kur’ân” olmuş ve çok büyük alâka görmüştü.

Aynı şekilde, değişik tarihlerde Risale-i Nur Külliyatının da farklı ebatlarını hediye etmiştik.

Günlerdir yayınlanan anonslarımızdan takip ettiğiniz üzere, bu Ramazan ayında da çok orijinal ve mükemmel bir Kur’ân hediyemiz var.

Son derece kolay okunuşlu bir bilgisayar hattıyla hazırlanan bu Kur’ân, bilhassa İslâm harflerini yeni öğrenenler başta olmak üzere, kitabımızı daha seri şekilde okuyup hatmetmek isteyenler için çok uygun ve tavsiyeye şâyan.

59 kupona edinilebilecek olan Kur’ân için ilk kupon bugün veriliyor. Ama bugünden sonra abone olacaklar da fırsatı kaçırmış sayılmazlar.

Kur’ân ayında bu Kur’ân’ı kaçırmayın...

13.09.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (12.09.2007) - Bu defa zor

  (11.09.2007) - Yıpratmak ve yıpranmak

  (09.09.2007) - Çankaya notları

  (08.09.2007) - Gül ve AB

  (07.09.2007) - Hâlâ mı tank?

  (06.09.2007) - İçi boş dayatma

  (05.09.2007) - Tepki anayasası

  (04.09.2007) - Tutuk başlangıç

  (02.09.2007) - Mesajlar

  (01.09.2007) - Başörtüsü ve anayasa

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri